Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Share Books – campania de strâgere de cărţi

0

Echipa Faţă-n Faţă organizează la Cluj-Napoca, în perioada 22-29 mai acţiunea de strângere de cărţi Share Books cu scopul de a forma o bibliotecă pentru locuitorii zonei Pata Rât.

Evenimentul are loc pe B-dul Eroilor unde vor fi amplasate două bănci SmartBanch, în preajma cărora se vor derula mai multe acţiuni, precum mini-concerte, interviuri, dezbateri, etc. Acţiunea va fi lansată pe 22 mai la ora 14:00 printr-un happening.

Campania Share Books 2015 cuprinde două secvenţe. Din luna februarie, Echipa Faţă-n Faţă a început colectarea de cărţi prin donaţie în urmatoarele locaţii: Book Story, Mint Bistro, Razvănărie. Până acum s-au strâns peste 1500 de volume. Acestea vor fi folosite în evenimentul de pe B-dul Eroilor în timpul Zilelelor Clujului, unde clujenii vor putea să  aducă cărţi, primind la schimb o altă carte – share books!  Schimbul de cărţi va continua până în luna decembrie, în diverse locaţii din oraş. Cărţile strânse vor fi donate pentru realizarea unei biblioteci în zona Pata Rât şi pentru alte cauze sociale.

Ideea schimbului de cărţi – dai două – primeşti una este susţinută în acţiunea stradală prin realizarea unor băncuţe iluminate, băncile SmartBanch, amplasate în zona pietonală de pe B-dul Eroilor. Conceptul s-a născut din dorinţa de a facilita o mai mare posibilitate de socializare în raport cu băncile tradiţionale.

Campania de strângere de cărţi este realizată în parteneriat cu fundaţia ProRoma.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.