Seminarul regional la Cluj ”Economia socială- inovație, incluziune”

0

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă în calitate de partener al proiectului „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, având ca și solicitant Consiliul Județean Alba, a organizat în data de 19 decembrie 2011, la hotelul Royal Classic din Cluj-Napoca seminarul regional ”Economia socială- inovație, incluziune”.

Ne-am bucurat de prezența unui număr considerabil de participanți, peste 85, interesați de domeniul economiei sociale și am asistat la prezentările unor specialiști din domeniul economiei sociale. Magdalena Bene, managerul proiectului ”Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale” a evidențiat rezultatele acestuia la mai bine de 15 luni de la implementare, și anume inaugurarea și dotarea a 2 Centre Comunitare Resursă și înființarea a 3 structuri de întreprinderi sociale.

Alina Costin, expert CFCECAS a dezbătut asupra alternativei de business pe care economia socială o poate reprezenta, iar reprezentanții Structural Consulting Group, Ioana Derscanu și Dan Barna au fost adus în discuție aspectele legislative ale privind economia socială și oportunitățile de finanțare pentru inițiative de acest tip.

Reprezentantul Die Querdenker, Vasile Gafiuc a conturat modelul austriac de economie socială, iar directorul de programe al Fundației Civitas pentru Societatea Civilă, Incze Zsuzsanna a prezentat un model funcțional de întreprindere comunitară, ”Fructele tradițiilor” din Odorheiu Secuiesc .

Vă punem la dispoziție prezentările din cadrul conferinței pe site-ul Fundației Civitas pentru Societatea Civilă www.civitas.ro și pe site-ul proiectului „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”, www.economiesociala-alba.ro și vă așteptăm la viitoarele noastre evenimente.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează