Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Seminarul regional la Cluj ”Economia socială- inovație, incluziune”

0

Fundația Civitas pentru Societatea Civilă în calitate de partener al proiectului „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, având ca și solicitant Consiliul Județean Alba, a organizat în data de 19 decembrie 2011, la hotelul Royal Classic din Cluj-Napoca seminarul regional ”Economia socială- inovație, incluziune”.

Ne-am bucurat de prezența unui număr considerabil de participanți, peste 85, interesați de domeniul economiei sociale și am asistat la prezentările unor specialiști din domeniul economiei sociale. Magdalena Bene, managerul proiectului ”Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale” a evidențiat rezultatele acestuia la mai bine de 15 luni de la implementare, și anume inaugurarea și dotarea a 2 Centre Comunitare Resursă și înființarea a 3 structuri de întreprinderi sociale.

Alina Costin, expert CFCECAS a dezbătut asupra alternativei de business pe care economia socială o poate reprezenta, iar reprezentanții Structural Consulting Group, Ioana Derscanu și Dan Barna au fost adus în discuție aspectele legislative ale privind economia socială și oportunitățile de finanțare pentru inițiative de acest tip.

Reprezentantul Die Querdenker, Vasile Gafiuc a conturat modelul austriac de economie socială, iar directorul de programe al Fundației Civitas pentru Societatea Civilă, Incze Zsuzsanna a prezentat un model funcțional de întreprindere comunitară, ”Fructele tradițiilor” din Odorheiu Secuiesc .

Vă punem la dispoziție prezentările din cadrul conferinței pe site-ul Fundației Civitas pentru Societatea Civilă www.civitas.ro și pe site-ul proiectului „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale”, www.economiesociala-alba.ro și vă așteptăm la viitoarele noastre evenimente.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.