Seminar Societal „Managementul responsabil al evenimentelor”

0

Societal organizeaza seminarul „Managementul responsabil al evenimentelor” pe 30 iulie 2011, la Blaj, in cadrul „Festivalului de cultura si mancare Transilvania Fest” si pe 5 august 2011, la Alexandria, la Festivalul national de teatru tanar Ideo Ideis.

Seminarul se desfasoara intre orele 12:00 – 16:00. Participarea este gratuita si deschisa tuturor membrilor ONG-urilor, in limita locurilor disponibile. Fiecare participant isi va asigura propriile costuri pentru transport, cazare si masa. Inscrierile se fac pe adresa: martha.botezatu@reper21.ro.

Echipele organizatoare ale Transilvania Fest si Ideo Ideis s-au alaturat demersului de Responsabilitate Sociala initiat de Societal. Pe de-o parte, Societal contribuie la imbunatatirea practicilor celor doua festivaluri oferind organizatorilor instrumente si o metoda sistematica de responsabilizare. La randul lor, Transilvania Fest si Ideo Ideis contribuie la obiectivul Societal prin identificarea de bune practici durabile in contextul festivalurilor.

Metoda seminarului este formarea in situ, adica studiile de caz privind responsabilitatea sociala a festivalurilor vor fi realizate chiar la locul si in timpul desfasurarii acestora. In acest fel, participantii la seminar vor fi integrati sistematic in situatiile analizate.

Societal va permite participantilor la seminar o mai buna intelegere a provocarilor si oportunitatilor legate de organizarea de evenimente. Metoda propusa prezinta solutii de management responsabil pentru aspecte precum:

  • Gestiunea durabila a consumului de resurse naturale epuizabile;
  • Limitarea emisiilor de gaze cu efect de sera;
  • Valorificarea deseurilor si reducerea generarii lor;
  • Mobilizarea resurselor sociale, economice si culturale locale;
  • Cresterea eficientei economice a evenimentului;
  • Gestionarea responsabila a angajatilor si voluntarilor.

 

Trainingurile vor fi asigurate de catre Cristiana BOBARNAC (Vice-presedinte REPER21, expert responsabilitate sociala in cadrul Societal), Bogdan GIOARA (Presedinte REPER21, managerul proiectului Societal) si Ana-Maria PALADUS (Vice-presedinte REPER21, expert management si politici de mediu in cadrul Societal). In cadrul acestora, vor avea contributii Rares CRAIUT (Director al festivalului Transilvania Fest) si Andreea BORTUN (Director al Ideo Ideis).

Ce este Societal?

Din ce in ce mai multe ONG-uri si-au insusit conceptul de devoltare durabila si principiile sale: echitatea sociala, dezvoltarea economica, echilibrul mediului. Pe de alta parte, aceleasi organizatii realizeaza proiecte care “pe teren” nu reflecta suficient aceste principii. Constiente de dificultatile practice cu care ONG-urile se confrunta, Asociatia REPER21 (coordonator), Agentia ANPCDEFP si Asociatia CRIES (parteneri) realizeaza proiectul Societal. Derulat in intervalul 2010 – 2013, Societal vizeaza elaborarea de instrumente, formarea de competente si dezvoltarea unei retele pentru managementul responsabil al proiectelor realizate in zona neguvernamentala.

Societal este un produs al proiectului „Competente si instrumente pentru adoptarea responsabilitatii sociale si de mediu in cadrul organizatiilor societatii civile”, cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Mai multe detalii pe www.societal.ro.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează