Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Se lansează la Cluj-Napoca, SprintPoint, primul program de pre-accelerare pentru startup-uri din domeniile tehnologie și IT

1

Startup Transilvania în colaborare cu Cluj HUB deschid azi perioada de înscrieri pentru programul de pre-accelerare de afaceri SprintPoint.

Acesta se va derula pe perioada a 8 săptămâni, începând din data de 3 iunie a.c. și propune un program bazat pe activități diverse de învățare, de la sesiuni de mentorat cu mentori locali și internaționali, la aplicarea în echipă a unor metodologii pentru crearea unui model viabil de afacere. Perioada de înscriere este deschisă începând de azi, 13 mai, până în data de 29 mai. Pentru înscrieri și informații adiționale consultați site-ul http://sprintpoint.ro.

SprintPoint - cover - ro

Acest program a fost dezvoltat pentru a oferi acelor startup-uri din domeniile tehnologiei și al IT-ului cunoștiințele, abilitățile dar și motivația necesară pentru a-și rafina ideea inițială într-un produs sau serviciu adaptat pieței și nevoilor consumatorilor. Condițiile de participare presupun existența unei echipe deja formate, din cadrul căreia minim un membru să aibă cunoștiințe tehnice, ideea propusă de startup să aibă deja forma unui produs sau serviciu, și această soluție să fie una scalabilă la nivel de regiune, țară sau chiar internațional. Participarea în program este gratuită, dar echipele care accesează finanţare, vor ceda către Startup Transilvania un “seed capital”.

Agenda programului este una variată, în care se alternează studiul modelelor de business cu sesiunile de mentorat, exercițiile pentru pitching și participarea la evenimente relevante din domeniile tech și IT. Metodologiile pe care se bazează curicula sunt Lean Startup și Business Model Canvas. Activitățile vor avea loc la Cluj HUB (str. Piteşti, nr. 19) şi sunt programate de așa natură încât pot participa în program și persoanele care au un loc de muncă full time.

La finalul celor 8 săptămâni de lucru, echipele vor participa la un eveniment de pitching în fața unui juriu format din mentori naționali și internaționali, și vor avea ocazia să prezinte evoluția ideii lor din cadrul programului SprintPoint. Cele mai bune echipe vor avea ocazia în toamnă să își continue dezvoltarea în cadrul unui program de accelerare dedicat startup-urilor într-un stadiu de maturitate mai crescut.

Invităm echipele să se înscrie până la data de 29 mai și să acceseze site-ul http://sprintpoint.ro pentru mai multe informații despre program.

Mai multe informaţii despre eveniment: http://sprintpoint.ro

Despre Startup Transilvania:

Startup Transilvania este prima iniţiativă regională de informare, educare, colaborare și formare de rețele care vizează dezvoltarea și finantare de proiecte antreprenoriale din regiunea Transilvania.

Mai multe informaţii despre Startup Transilvania: http://startuptransilvania.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro