Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Scoala pentru Democratie, 24-28 iunie 2013

0

SCOALA PENTRU DEMOCRATIE
Predeal, Hotel Eden | 24-28 iunie 2013

Cu siguranță te-ai întrebat de ce de multe ori guvernanții iau decizii fără a consulta cetățenii, hotărăsc contrar intereselor comunității sau de ce pur și simplu nu înțeleg de ce trebuie să lucreze pentru bunăstarea acesteia. Din lipsă de voință pentru a aplica principiile bunei guvernări? Pentru că nu există destui cetățeni care să propună schimbarea stării de fapt?

Dar te-ai întrebat ce poți face TU pentru comunitatea ta
și cum poți deveni mai activ pentru a schimba aceste lucruri?

Asociația Pro Democrația, Konrad Adenauer Stiftung, British Council și Expert Forum te invită între 24 și 28 iunie 2013 la Școala pentru Democrație, pentru a te deprinde cu instrumentele, metodele și mecanismele care își permit să devii un cetățean activ, un lider de opinie care să influențeze dezvoltarea comunității sale și care să poată provoca vecinii și autoritățile publice pentru a-și expune și rezolva nevoile.

Evenimentul va avea loc la Predeal, Hotel Eden și este destinat elevilor și studenților cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani. Școala de vară va include tematici precum principiile fundamentale ale democrației, participarea publică, transparența decizională și accesul la informații de interes public susținute de traineri cu experiență și experți în domeniul anticorupției și administrației publice. Participanții vor fi susținuți pentru elaborarea unui proiect în comunitatea lor, iar implementarea celor mai bune inițiative va fi susținută de către organizațiile partenere.

Înscrierile se pot face până la data de 5 iunie (inclusiv) pe adresa de e-mail office@expertforum.ro. Pentru a participa la școala de vară trebuie să ne trimiți un curriculum vitae, precum și o propunere de proiect care să identifice și să rezolve o problemă din comunitatea ta, pe care vrei să îl implementezi după terminarea evenimentului (maximum o pagină, incluzând scop, activități, buget și echipa de proiect). Acestea vor constitui criterii de selecție. Participanții selectați vor fi anunțati până pe data de 7 iunie.

Organizatorii vor asigura cazare, masă și echivalentul a 50% din costul transportului (mașină sau tren clasa a-II-a).

Mai multe detalii aici.

header_index asociatia pro democratia

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.