Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Școala după școală”, o nouă inițiativă TenarisSilcotub pentru susținerea învățământului în Zalău

0

TenarisSilcotub își extinde implicarea în susținerea învățământului din Zalău printr-un nou proiect menit să sprijine, pe termen lung, dezvoltarea comunității locale. „Școala după școală” este o premieră în rândul inițiativelor companiei, prin beneficiarii direcți pe care îi vizează, respectiv elevii din ciclul primar de învățământ.

Scoala dupa scoala 1

„Școala după școală” s-a născut din dorința de a schimba, încă din primii ani de experiență școlară, modul în care elevii și familiile lor abordează importanța frecventării cursurilor și a obținerii unor rezultate bune la învățătură. Începând din 13 octombrie a.c., 108 elevi de clasa I de la școlile gimnaziale „Porolissum” și „Corneliu Coposu” beneficiază de un program educațional „altfel”, sub sloganul „joacă-te, descoperă, inventează”.

După orele de curs, timp de 4 ore pe zi, 4 zile pe săptămână,elevii rămân în școli, servesc masa de prânz împreună și își fac temele pentru a doua zi. Mai mult, ei sunt implicați în activități de educație informală în domeniul științei și artei, dar și în activități de recreere. Toate acestea se desfășoară sub îndrumarea și supravegherea unor cadre didactice selectate special pentru acest proiect. Grupurile “de lucru” sunt formate din maximum 20 de elevi, pentru a optimiza interacțiunea și impactul asupra fiecărui elev.

 „Școala după școală” este o inițiativă pe termen lung, așa cum sunt toate programele noastre ce vizează educația. Este pentru prima oară când ne adresăm copiilor de vârste atât de mici. Am conceput și demarat un program integrat, menit să dezvolte abilități sociale și emoționale, să îmbunătățească  rezultatele academice și să contribuie la diminuarea absenteismului și a abandonului școlar,”, spune Mirela Mihalcea, Coordonator Dezvoltare Socială TenarisSilcotub. „Ne-a bucurat entuziasmul cu care, atât părinții cât și cadrele didactice din cele două școli, au îmbrățișat acest program, aflat în stadiul de pilot în anul școlar 2014-2015.”

TenarisSilcotub finanțează integral acest program, dezvoltat și implementat în parteneriat cu Fundația Transylvania College din Cluj-Napoca.

În prezent, compania derulează în comunitățile sale din Zalău, Călărași și Câmpina diverse programe educaționale menite să susțină dezvoltarea tinerilor, investițiile companiei în acest domeniu cifrându-se la peste 600.000 de dolari anual.

Anul acesta se vor împlini 10 ani de la lansarea „Burselor de merit”, prin care elevii cu rezultate foarte bune la învățătură primesc din partea TenarisSilcotub o recompensă financiară.

„Liderii Mileniului Trei” este un alt program de tradiție, dedicat elevilor de liceu, orientat înspre educație complementară în vederea dezvoltării abilităților de leadership.

Grija pentru mediu se reflectă în „ecOprovocarea”, un mecanism menit să sensibilizeze elevii, de la o vârstă fragedă, față de problemele de mediu și să  creeze atitudini și comportamente adecvate privind protecția acestuia.

„STEP”, cel mai important proiect educațional derulat de către TenarisSilcotub,, este direcționat înspre susținerea și promovarea învățământului tehnic prin dotarea școlilor tehnice cu laboratoare de ultimă generație, formarea profesorilor sau inițiative de adaptare a curriculei tehnice la cerințele mediului industrial..

Despre TenarisSilcotub

TenarisSilcotub – divizia de producţie a Tenaris în România – este cel mai important producător român de ţevi fără sudură de diametre mici utilizate în industriile de petrol și gaze, energetică, mecanică şi auto. Compania are o cifră de afaceri de circa 500 de milioane de dolari și o echipă de peste. 1.600 de angajați în 7 locații din România. TenarisSilcotub implementează – în parteneriat cu autorități locale, instituții și asociații neguvernamentale – o serie de proiecte care vin în sprijinul dezvoltării durabile a comunităților în care își desfășoară activitatea, în domenii precum educație, sănătate, sport, cultură și protecția mediului.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.