Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Școală de vară în domeniul geopoliticii / Râşnov 29 iulie – 2 august 2011

0

Prima şcoală de vară în domeniul geopoliticii

Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor în Geopolitică şi Relaţii Internaţionale – ASAGRI organizează prima ediţie a Şcolii de Vară GEOPOLITICS, cu tema „Implicaţii geopolitice ale problemei romilor în context european”. Şcoala de vară va avea loc în Râşnov, în perioada 29 iulie – 2 august 2011.

„Evenimentele din ultimii ani, la nivelul Uniunii Europene, atât din Franţa, cât şi din Italia, necesită o abordare serioasă şi din toate domeniile de studiu a problemei romilor. De aceea, considerăm că este necesară studierea implicaţiilor (geo)politice ale acestei probleme dintr-o manieră exhaustivă, începând cu studierea istoriei romilor şi a specificului cultural şi terminând cu modul în care au fost afectate relaţiile internaţionale din Uniunea Europeană, ca urmare a evenimentelor din ultimii ani, cu privire la expulzarea romilor. În cadrul Şcolii de vară GEOPOLITICS – „Implicaţii geopolitice ale problemei romilor în context european” ne propunem să punem toate piesele cap la cap, să definim corect problema şi să găsim soluţii.” – Adrian Corobană, Preşedinte ASAGRI

Cei 50 de participanţi, tineri români, din care 25% tineri de etnie romă (studenţi sau absolvenţi în geopolitică şi relaţii internaţionale, în ştiinţe politice, istorie şi sociologie, tineri pasionaţi de domeniul diplomaţiei şi a politicilor publice) vor învăţa despre istoria, cultura romilor şi limba romani, vor dezbate implicaţiile (geo)politice ale problemelor romilor în context european şi vor discuta despre cum afectează această problemă relaţiile internaţionale între statele U.E., vor analiza situaţia socială a romilor din Europa şi vor învăţa despre modul în care finanţările europene pot fi utilizate pentru realizarea de proiecte adresate comunităţilor de romi, încercând să găsească soluţii viabile.

Printre invitaţii speciali se numără: domnul Vasile Ionescu – sociolog şi istoric al etniei romilor, cavaler al ordinului “Meritul Cultural” al României; domnul Zaharia Viorel – Preşedintele ROM – Organizaţia Romilor pentru Migraţie; doamna Miralena Mamina – manager proiect “Salvaţi Copiii”; domnul Gheorghe Răducanu – consilier pe problemele romilor al ministrului de externe, membru în Consiliul Director al European Roma and Travellers Forum.

Prima ediţie a Şcolii de vară GEOPOLITICS va avea loc în Râşnov, în perioada 29 iulie – 2 august, într-un cadru informal şi relaxat, într-un complex turistic străjuit de muntele Velicanu din masivul Bucegi, înconjurat doar de natură. Fiind un proiect co-finanţat de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, taxa de participare este de doar 150 lei, incluzând transportul dus-întors Bucureşti-Râşnov-Bucureşti, cazare şi trei mese pe zi. Asociaţia ASAGRI oferă, celor mai bune 5 aplicaţii, câte o bursă ce le va permite celor înscrişi să participe la activităţile şcolii de vară fără a achita taxa de participare.

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 – 35 ani care îşi doresc să participe la şcoala de vară sunt aşteptaţi să trimită formularul de aplicare şi un CV până pe 27 iunie, la adresa office@geopolitics.ro. Formularul de aplicare şi toate celelalte detalii se găsesc pe pagina web a şcolii, http://scoaladevara.geopolitics.ro

Proiectul este co-finanţat de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret şi de Asociaţia Partida Romilor Pro-Europa.

Parteneri: Parlamentul României, Subcomisia parlamentară pentru romi, European Roma and Travellers Forum, Organizaţia Romilor pentru Migraţie, Clubul Român pentru Relaţii Externe, Diplomaţie şi Afaceri Europene, Asociaţia Manageri în Dialog, Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri, Salvaţi Copiii România, Asociaţia pentru Tineret T.E.A.M.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI România, Revista LUMEA, Radio Lynx, emisiunea Caravana Romilor,Clubul Social, Studnews.ro, Evenimentestudentesti.ro, Lumebuna.ro, Eco Magazin, Metropotam, RomaniaPozitiva.ro, Iaşul Universitar, Geopolitics.ro, Stud-Life.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.