Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Satul săsesc Criț va fi gazda unui concept muzical inedit – Concertul Trobairitz at Church, o călătorie în timp și spațiu

0

Fundația Michael Schmidt, în parteneriat cu Festivalul Internațional de Teatru Sibiu, organizează concertul Trobairitz at Church, o călătorie prin intermediul muzicii, care va avea loc în 23 iunie, la ora 15.00, în Biserica Fortificată din Criț, județul Brașov.

Concertul Trobairitz at Church a fost conceput ca o călătorie muzicală originală, care refuză constrângerile unui gen anume și care promite să transporte publicul în locuri diferite și în vremuri îndepărtate. Acest lucru nu ar fi fost însă posibil fără un cadru care să favorizeze această incursiune în spațiu și timp: Biserica Evanghelică din Criț. Biserica a fost de-a lungul timpului gazdă a numeroase concerte excepționale, de la fado, până la concerte de orgă sau recitaluri susținute de nume importante în domeniul muzicii, totul datorită acusticii sale inconfundabile, așa că alegerea acesteia pentru punerea în scenă a acestui concept muzical original, susținut de trupa The Archive Ravens, a venit firesc.

Membrii trupei The Archive Ravens sunt pasionați atât de crearea unor piese muzicale noi, cât și de conservarea celor existente în diferite culturi și perioade. Astfel, repertoriul acestora va include bucăți muzicale precum o baladă specifică trubadurilor, un cântec de leagăn japonez, o piesă specifică unei formații de fete din anii ’50-’60, o melodie samba sau o piesă de jazz. În ciuda diferențelor de linie melodică, piesele au un lucru în comun și anume tematica mesajelor. Prin intermediul muzicii, trupa de origine americană își propune să atragă atenția asupra grijii acordate naturii sau conștientizării prezentului pentru că Trobairitz surprinde esența diverselor culturi și dezvăluie firele care ne leagă pe toți.

După concert invitații sunt așteptați la un brunch, unde se pot bucura de preparate tradiționale pregătite special pentru a întregi această experiență autentică.

Biletele pentru concert se achiziționează online pe www.sibfest.ro sau cu rezervare la office@fundația-michael-schmidt.org/ 0742 222 452.

Accesul la brunch se va face contra cost, cu rezervare în prealabil, la office@fundația-michael-schmidt.org / 0742 222 452.

Fundația Michael Schmidt s-a implicat activ în revitalizarea regiunii săsești din Transilvania, prin diverse proiecte educaționale și culturale, printre care și renovarea orgii din biserica din Criț. Fundația este totodată și unul dintre inițiatorii celui mai mare festival local din zonă, Săptămâna Haferland, care atrage anual peste 5000 de turiști.

Despre Fundația Michael Schmidt

Fundația Michael Schmidt are ca scop principal conservarea patrimoniului cultural săsesc, precum și dezvoltarea de proiecte educaționale pentru promovarea limbii germane în România. Printre proiectele implementate de fundație se numără: festivalul Săptămâna  Haferland; bursele Deutsch hat Klasse; materiale didactice pentru clasele cu predare în limba germană; restaurarea orgii bisericii din Criț; finanțarea filmului Orgile din Transilvania, o întoarcere în timp; editarea volumelor Povestea sașilor din Transilvania spusă chiar de ei și Criț, istoria, poveștile și viața unui sat de sași, în limbile română și germană.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.