Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Săptămâna Habitat la Cluj

0

„Săptămâna Habitat Cluj” a ajuns la cea de-a doua ediţie!

În perioada 7 – 15 mai, Habitat for Humanity Cluj desfăşoară o serie de activităţi în cadrul evenimentului de aniversare „Săptămâna Habitat Cluj”, ajuns la a doua ediţie. 13 mai 2011 este ziua în care Habitat for Humanity Cluj împlineşte 12 ani de activitate în comunitatea clujeană. „Săptămâna” se va suprapune anul acesta cu un alt eveniment major pentru mişcarea de voluntariat din România – Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV). Activităţile organizate sunt: trei ieşiri pe şantier cu voluntari corporatişti şi voluntari interni ai asociaţiei, participarea la Voluntexpo – târg de voluntariat şi participarea la alte trei evenimente din SNV.

Agenda Habitat Cluj pentru 7 – 15 mai este:

Sâmbătă, 7 mai: ieşire pe şantier cu voluntarii GENPACT, în cadrul parteneriatului „Voluntariat din grijă faţă de comunitate“. Locaţie: Apahida, Str. Libertăţii, Nr. 257, orele 9:00 – 15:00.

Luni, 9 mai: participare la Voluntexpo, târgul de voluntariat. Locaţie: Piaţa Muzeului, orele 10:00 – 18:00.

Marţi, 10 mai: participare la parada voluntarilor. Traseu: Piaţa Lucian Blaga – Piaţa Unirii – Piaţa Avram Iancu, orele 15.00-16.00. Scopul paradei este de a promova valorile fundamentale ale voluntariatului.

Miercuri, 11 mai: ieşire pe şantier – Ziua Voluntarilor Habitat. Locaţie: Apahida, Str. Libertăţii, Nr. 257, orele 9:00 – 16:00.

Joi-vineri, 12-13 mai: ieşire pe şantier cu voluntarii JCI (Junior Chamber International). Locaţie: Apahida, Str. Libertăţii, Nr. 257, orele 9:00 – 17:00.

Sâmbătă, 14 mai: participare la acţiunea de ecologizare şi igienizare a două zone de agrement. Locaţie: pădurea Făget, orele 10:00 – 14:00.

Luni – vineri, 23 – 27 mai*: Construcţia Accelerată Bera. Timp de 5 zile vom încerca să construim 80% din casa de la Apahida cu o echipă internaţională de voluntari (23 membri). Evenimentul este cel mai important al Săptămânii Habitat Cluj, marcând 12 ani de activitate HFH în Cluj. (*chiar dacă temporal este la distanţă de o săptămână jumătate, evenimentul face parte din Săptămâna Habitat Cluj).

****

Habitat for Humanity Cluj construieşte şi renovează locuinţe simple, decente şi accesibile ca preţ pentru şi împreună cu familiile în nevoie al căror viitor este afectat grav de condiţiile în care acestea locuiesc. Materialele provin din donaţii şi sponsorizări, iar construcţia este realizată de către voluntari împreună cu familiile beneficiare. Până acum, peste 1.628 de familii din România şi peste 400.000 de familii din 100 de ţări din întreaga lume beneficiază de case construite prin programul Habitat. Filiala Habitat din Cluj-Napoca a ajutat deja peste 270 de familii prin construcţii şi renovări în cei 12 ani de activitate.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.