Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sanctuarul Urșilor de la Zărnești – noua cauză socială a Maratonului Internațional Brașov susținută de Fundația Telekom Romania

0

  • A cincea ediție a Maratonului Internațional Brașov, powered by Telekom Sport, va avea loc în perioada 25-26 Mai 2019;
  • Ursul, simbol local, devine imaginea Maratonului Internațional Brașov, iar Sanctuarul Urșilor Libearty devine partener și noua cauză socială a competiției;
  • Fundația Telekom Romania va susține financiar cauza socială a ediției aniversare a competiției;
  • Rome International Marathon și World Marathons devin parteneri internaționali ai evenimentului din Brașov.

Cea de-a cincea ediție a Maratonului Internațional Brașov, powered by Telekom Sport, va avea loc în perioada 25-26 mai 2019. Pentru ediția aniversară, organizatorii propun o nouă identitate vizuală, care aduce în prim plan ursul carpatin, noi parteneri, dar și o nouă cauză socială. Astfel, fondurile colectate în cadrul competiției vor fi direcționate către Sanctuarul Urșilor Libearty din Zărnești, gestionat de Asociația Milioane de Prieteni.

Am crescut an de an alături de comunitatea din Brașov și ne-am dorit ca, la ediția aniversară, să ne actualizăm identitatea vizuală, dar și cauza socială pe care o susținem cu sprijinul Fundației Telekom Romania. Astfel, noul concept are în centru ursul carpatin, simbol al orașului Brașov și al zonei, iar beneficiarul fondurilor colectate va fi Sanctuarul Urșilor Libearty. Ne dorim să contribuim în acest fel la conservarea și bunele condiții de viață ale urșilor care ajung în Carpați din toate colțurile lumii. Mai mult, am crescut calibrul evenimentului nostru și reușim să atragem tot mai mulți pasionați de sport din întreaga lume, prin parteneriate internaționale importante, precum cel cu Rome International Marathon și cu World Marathons. Aceste colaborări transformă Brașovul într-un pol de atracție continental și global pentru maratoniști”, declară Vlad Stoica, Președinte Smart Atletic, organizator al competiției.

Prin intermediul Fundației Telekom Romania, o parte din taxele înregistrate la eveniment vor fi direcționate catre Sanctuarul Urșilor Libearty din Zărnești, alături și de donațiile colectate prin intermediul platformei Galantom. Aceasta este cea mai mare rezervație de urși bruni din întreaga lume. Are 69 de hectare de pădure de stejar și a salvat până în prezent 105 urși.

Noua cauză socială promovată de Maratonul Internațional Brașov și susținută de Fundația Telekom Romania nu este una oarecare. Sanctuarul Urșilor Libearty este cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa și cel mai estic din lume. Ne dorim ca, prin eforturile noastre, să oferim o șansă la viața acestor urși, care descoperă libertatea după ce perioade îndelungate au fost ținuți în captivitate, în condiții mizere. De asemenea, ne dorim să contribuim la promovarea acestui loc unic în lume și să încurajăm turismul și sportul în acest colț frumos de țară”, a declarat Ionela Paunică, Director Executiv, Fundația Telekom Romania și Expert PR, Telekom Romania.

La Maratonul Internațional Brașov, acreditat din 2017 conform standardelor AIMS, cel mai important for internațional din domeniu, participă sportivi cu vârsta cuprinsă între 6 și 90 ani. Competiția cuprinde 6 curse, pe distanțe diferite: maraton 42km, semimaraton 21km, cursa de 10,7km și cursa populară de 5,7km (necompetitivă și necronometrată, ce este organizată în scop caritabil), team run 4×10.7km și curse pentru copii între 6-14 ani.

La toate cursele, primii clasați la masculin, feminin în cursele competitive și în funcție de categoriile de vârstă vor fi premiați financiar, dar și cu diplome, cupe, produse și servicii sportive, iar toți participanții vor primi un kit generos de concurs și o medalie specială.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.maratonulbrasov.ro și pe pagina de Facebook a competiției, www.facebook.com/maratonulbrasov.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.