Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Samsung și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca inaugurează al doilea Innovation Lab la nivel național

0

Samsung Electronics România inaugurează al doilea Laborator de Inovație la nivel național în cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Prin intermediul acestuia, studenții vor putea beneficia de un laborator complet echipat, precum și de posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile practice beneficiind de training vocațional și pregătire pentru cariere de viitor. Noul parteneriat reprezintă extinderea proiectului lansat anul trecut de Samsung Electronics România împreună cu Universitatea Politehnică din București.

În cadrul programului, studenții au posibilitatea de a studia, la alegere, cursuri deTehnologii Mobile, Programare Android, Dezvoltare Aplicații mobile și TV, într-un laborator dotat cu monitoare All in One conectate la cloud și dedicate programării, tablă interactivă cu multiple funcții (Eboard), Smart TV și dispozitive mobile (tablete, smart phones, camere TV) pentru testarea aplicațiilor mobile ce se vor dezvolta. Aceste soluții de învățare performante ușurează procesul de predare-învățare și îl fac mult mai atractiv.

„Prin Samsung Tech Institute, un program internațional de susținere a tinerilor în dezvoltarea profesională, studenții pot dobândi cunoștințe practice necesare, chiar de la specialiști ai domeniilor și totodată, se pot pregăti pentru cele mai actuale cariere din domeniul tehnologiilor. Lansarea Laboratorului de Inovație din Cluj-Napoca reprezintă un pas înainte pentru susținerea tinerilor aflați la început de carieră. Programul inaugurat anul trecut, în București, a avut un impact real asupra studenților încă din primul an de funcționare, și ne așteptăm să dezvoltăm acest lucru împreună cu cele două universități partenere. Vom continua să ne implicăm în proiecte care deschid oportunități tinerilor, pregătindu-i pentru o carieră de succes”, a declarat Sabina Știrb, Corporate Citizenship Manager la Samsung Electronics România.

Cele două Laboratoare de Inovație sunt parte a programului Tech Institute derulat de Samsung la nivel mondial și sunt dedicate studenților și absolvenților pentru specializare în domeniul Tehnologiilor Mobile și Comunicațiilor. Cursurile vor fi realizate împreună cu universitățile și cu sprijinul unor traineri externi din zona de business și antreprenoriat local.

Dedicată universităților, platforma Tech Institute este concepută pentru a asigura tranziția studenților din facultate în piața muncii și a crește potențialul acestora de inserție profesională. Programul se adresează atât studenților cât și absolvenților de științe tehnice aflați în căutarea unui job. Pana la finalul 2014, programul Tech Institute va atinge peste 7.000 de studenți în toată Europa.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

samsung-logoSamsung Electronics Co., Ltd. este un lider mondial în tehnologie, deschizând noi posibilități pentru oamenii de pretutindeni. Prin inovare și descoperire neîncetată, transformăm lumea televizoarelor, smartphone-urilor, tabletelor, calculatoarelor, camerelor video, aparatelor casnice, imprimantelor, sistemelor LTE, dispozitivelor medicale, semiconductorilor și soluțiilor cu LED-uri. Avem 286.000 de angajați din 80 de țări, cu vânzări anuale de peste 216,7 miliarde de dolari(US). Pentru a descoperi mai multe, vă rugăm să vizitați www.samsung.com.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.