Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rompetrol a finalizat modernizarea Spitalului Municipal Orastie / 12.000 EURO

0

Grupul Rompetrol, prin programul său de responsabilitate socială – “Împreună pentru fiecare”, a susţinut reabilitarea staţiei de sterilizare a Spitalului Municipal Orăştie, jud. Hunedoara. Valoarea sprijinului acordat este de 12.000 EURO.

“Programele de CSR ale Grupului Rompetrol au ca scop dezvoltarea şi susţinerea a două domenii esenţiale pentru evoluţia societăţii: sănătate şi protecţia mediului. În 2010, am alocat peste 300,000 USD pentru implementarea proiectelor declarate eligibile în cadrul programului Împreună pentru fiecare. Ne dorim ca sprijinul şi intervenţiile noastre să producă schimbări în bine în comunităţile locale şi să genereze noi direcţii de implicare socială”, declară Oana Năstase, Director Comunicare şi Afaceri Corporative a Grupului Rompetrol.

Staţia de sterilizare, cu o durată de exploatare de 10 ani, a fost dată în folosinţă în 1986. Lipsa lucrărilor de reparaţii a instalaţiei de peste 14 ani, reprezenta un pericol pentru siguranţa şi sănătatea pacienţilor. Astfel, proiectul desfăşurat în perioada 15 Septembrie – 25 Octombrie 2010 a vizat reabilitarea instalaţiei de sterilizare (înlocuirea unor subansamble din aparatele de autoclavare, înlocuirea şi etalonarea aparaturii de măsură şi control pentru creşterea siguranţei operaţiunilor), dar şi a spaţiului în care aceasta funcţionează (înlocuirea uşilor şi ferestrelor, izolarea termică şi zugrăvirea pereţilor, aplicarea de linoleum antibacterian şi termoizolant).

Beneficiarii direcţi ai acestor lucrări de modernizare sunt cei aproximativ 6000 de pacienţi internaţi şi trataţi anual în Spitalul Municipal Orăştie, dar şi cei 138 de angajaţi, reprezentând personalul medical şi auxiliar.

Lucrările de reabilitare au fost realizate cu ajutorul a 80 de voluntari care, alături de medici şi asistente, s-au implicat şi în promovarea proiectului, susţinerea unor seminarii pe tema “Măsuri medico-sanitare privind prevenirea bolilor transmisibile” şi acordarea de asistenţă gratuită vârstnicilor pe perioada desfăşurării proiectului.

„În urma implementării proiectului Reabilitarea staţiei de sterilizare a Spitalului Municipal Orăştie s-au atins toate obiectivele propuse iniţial. Ca urmare a reabilitării spaţiului şi a staţiei de sterilizare, a fost eliminat riscul de infecţii nosocomiale, a crescut siguranţa intervenţiilor chirurgicale şi confortul personalului medical. De asemenea, reabilitarea staţiei înseamnă şi economii la utilităţi (curent electric, apă), acest aspect nefiind posibil înainte, când operaţiunile de sterilizare erau repetate până la obţinerea rezultatelor dorite.“ a declarat Dr. Dan Sechi, medic primar chirurg şi manager al Spitalului Municipal Orăştie.

Spitalul Municipal Orăştie funcţionează ca unitate medicală din 1940, oferind servicii de sănătate pentru peste 44.000 locuitori din municipiul Orăştie, oraşul Geoagiu şi comunele arondate din judeţul Hunedoara.

Despre “Împreună pentru fiecare”:

Platforma de responsabilite socială corporativă “Energia vine din suflet” include programul naţional “Împreună pentru fiecare” şi proiecte punctuale din domeniile sănătate şi protecţia mediului, cele două direcţii pe care Grupul Rompetrol a decis să le susţină.
„Împreună pentru fiecare” oferă ONG-urilor, autorităţilor locale şi persoanelor cu atitudine civică şi spirit antreprenorial posibilitatea de a înscrie şi implementa proiecte în domeniul sănătăţii sau al protecţiei mediului pentru dezvoltarea comunităţilor din care fac parte.

Detalii despre stadiul implementării proiectelor câştigătoare în 2010, dar şi despre cele finalizate în 2009, pot fi găsite la adresa de web: www.impreunapentrufiecare.ro .

Despre Grupul Rompetrol:

Grupul Rompetrol este o companie petrolieră multinaţională, deţinută integral de compania kazahă KazMunayGas, cu majoritatea operaţiunilor şi activelor în Franţa, România, Spania şi Europa de Sud-Est. Principalele activităţi ale Grupului sunt în domeniile rafinare şi marketing/vânzare de produse petroliere, dar şi în operaţiuni adiţionale – explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.
Cu operaţiuni în 12 ţări, Grupul intenţionează să devină unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa şi să obţină o poziţie consolidată în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie primă şi produse la standarde europene, în acord cu nevoile consumatorilor.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.