Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rezervatia Gradina Zmeilor

0

Asa cum orice copil are jucariile lui, asa si puii de zmeu aveau jucariile lor pe care le-au lasat in urma chiar in gradina in care se jucau. Rezervatia Gradina Zemilor arata ca terenul de joaca a zmeilor mitologici de care orice copil aude din povestile spuse de bunici. Pietrele parca sunt un puzzle urias facut de zmei pe care doar ei il pot dezlega.

Aceasta rezervatie naturala se afla in apropiere de Jibou, pe langa satul Galgaul Almasului, de unde se poate vedea Dealul Incheieturii, cu peretele rupt de culoare galben-nisipie. Mergand pe o poteca, ce serpuieste prin padurea de gorun ce duce la baza dealului, care apoi urca pe culmea lui, se ajunge la un foisor de lemn din care zmeii se vad in toata splendoarea lor.

Gradina Zmeilor este o rezervatie geologica si morfologica impresionanta. Blocuri de stanca de toate formele si marimile stau aruncate intr-o mare dezordine, aidoma jucariilor unor copii. Turnuri, tancuri, pilieri, hornuri, fisuri, cuburi, ciuperci – toate formele de relief de eroziune din atlas sunt cuprinse aici.

Gradina Zmeilor s-a format dupa ce o imensa roca s-a desprins din deal si a alunecat pe stratul de argila. De-aici natura si-a urmat cursul si a modelat stancile prin eroziune. Astfel coloanele inalte de 20 de metri au  ramas in picioare sau imprastiate haotic, dar placut vederii.

In apropiere este si o pestera numita a Minerilor, care este o cavitate de vreo 200 de metri de unde se extragea carbune. Inainte de inundatiile din 1973 mai exista o stanca de forma unei fete cu donita pe umar care se numea Fata Catanii. Acesta este de fapt si numele sub care localnicii cunosc rezervatia.

Cele mai impresionante sunt doua stanci in forma de prisma numite sugestiv “Zmeul” si “Zmeoaica”. Alte blocuri de piatra au fost denumite sugestiv “Mosu”, “Eva” si “Dorobantu”. “Gradina Zmeilor” ocupa o suprafata de 5 ha, de la primele formatiuni pana la baza abruptului.

Multumim Iulia Anton & www.2rism.ro

————————————————————————————————————————————

www.2rism.ro

Echipa 2rism promoveaza oferte cazare in toata tara. Prin intermediul retelei de turism poti inscrie oferta ta de cazare personalizata. Deasemenea poti administra oferta de cazare prin intermediul contului tau din reteaua turism.

Rasfoieste printre numeroasele oferte cazare din reteaua noastra si alege pe cea care ti se potriveste. Ofertele cuprind oferte cazare hotel, oferte cazare pensiuni, oferte cazare vile de pe tot teritoriul Romaniei.

Site-ul 2rism.ro cuprinde deasemenea o serie completa de obiective turistice ordonate pe zonele istorice ale Romaniei. Obiective turistice Muntenia, obiective turistice Oltenia, obiective turistice Banat, obiective turistice Trasilvania si multe altele.

Despre autor

avatar

Portal turism www.2rism.ro.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.