Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Revista locala / Proiectul Business & Charity

0

ONG-urile şi firmele din judeţul Braşov sunt invitate să participe ca parteneri în publicarea unei reviste locale şi realizarea unui site de publicitate!

Proiectul Business & Charity

“Business & Charity” este o iniţiativă a Reţelei de Sprijin Comunitar şi urmăreşte promovarea organizaţiilor neguvernamentale, nonprofit (ONG-uri) care desfăşoară proiecte de caritate în judeţ, cât şi mediatizarea firmelor implicate în astfel de proiecte. Ne propunem să atragem cât mai multe firme în activităţi de responsabilitate socială care să ajute în mod direct beneficiarii ONG-urilor locale şi să contribuie la îmbunătăţirea unor probleme sociale existente în comunitatea braşoveană.

Obiective:

v      lansarea unei reviste de publicitate şi a unui site care să promoveze organizaţiile nonprofit din judeţul Braşov precum şi firmele implicate în acţiuni caritabile;

v      informarea firmelor cu privire la modalităţile prin care se pot implica în sectorul nonprofit şi încurajarea acestora să sprijine activitatea unei asociaţii sau fundaţii din judeţul Braşov;

v      dezvoltarea unei relaţii de colaborare între firmele şi organizaţiile nonprofit din judeţul Braşov.

Revista BUSINESS & CHARITY este prima revistă din România care aduce împreună mediul de afaceri cu cel al organizaţiilor nonprofit. Prin intermediul revistei se urmăreşte:

v      publicarea şi promovarea acţiunilor de caritate ale firmelor

v      informarea mediului de afaceri şi publicului larg despre activitatea ONG-urilor

v      informarea mediului de afaceri cu privire la modalitățile de a sprijini diverse proiecte și acțiuni caritabile

v      promovarea modelelor pozitive din rândul organizațiilor nonprofit ale căror proiecte sociale au avut rezultate deosebite în ceea ce privește îmbunătățirea calității vieții a brașovenilor, cât și din rândul firmelor care și-au asumat un rol activ și responsabil în susținerea proiectelor sociale

v      crearea unui grup Business & Charity format din firme și organizații nonprofit implicate în proiecte cu caracter filantropic.

Banii obţinuţi în urma reclamelor din revistă vor fi folosiţi pentru a susţine proiectele caritabile derulate de     ONG-uri.  În functie de suma donată şi de preferinţe, firma alege ce categorie de beneficiari doreşte să ajute. În proiect sunt înscrise 23 de organizaţii care se adresează mai multor categorii sociale dezavantajate (copii abandonaţi, tineri din centre de plasament, familii defavorizate, persoane fără adăpost, vârstnici, etc.). Reţeaua de Sprijin Comunitar facilitează legătura cu organizaţia nonprofit iar în urma colaborării, acţiunea de caritate va fi făcută publică prin intermediul revistei şi a site-ului Business & Charity.

Apariţie: trimestrial; primul număr va apărea în luna martie.

Tiraj: 2000-5000 * ; Nr. pagini: 30 color ; Format: C5 (23x16cm)

Conţinut: acţiuni de caritate, oportunităţi de colaborare, proiecte finanţate de firme locale, reclamă pentru firme şi organizaţii nonprofit, secţiuni informative.

Distribuire:  Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, CECCAR Braşov şi diverse locaţii din judeţ printre care hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele,  grădiniţe particulare etc.

*tirajul primei reviste poate varia între 2000-5000 buc., în funcţie de numărul de firme care se alatură proiectului.

——-

Termenul limită pentru înscrierea în primul număr este 4 martie 2011.

Pentru informaţii suplimentare: Ruxandra  Oprică – contact@canbv.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.