Rețetă ardelenească: Tochitură ardelenească

0

 

Reţeta ”Tochitură ardelenească” face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

Rețeta  a fost primită de la Castelul Printul Vanator și Dracula,Turda, Jud. Cluj (Ardeal), a fost preparată de bucătarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului) și poate fi degustată în cadrul restaurantului, la un preț promoțional.

8 web

Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc.

Ingrediente

  • ceafa de porc                                230 gr
  • ulei Arpis                                      150 gr
  • sare, piper
  • boia de ardei dulce
  • usturoi                                              3 gr
  • faina de malai Arpis                        140 gr
  • ou
  • branza de burduf                              50 gr

Ceafa de porc condimentată cu sare și piper se taie bucățele, se călește bine în uleiul Arpis încins până când scade bine, se adaugă la final usturoi, boia și se trage de-o parte.

Se face o mamaliguță bună pe care o asezăm pe platou, peste ea punem doua felii din brânză de burduf, la mijloc un ochi făcut la tigaie și alături carnea cu puțină grăsime lăsată prin prăjire.

Despre Castelul Prințul Vânător și Dracula

Construit și decorat într-un stil ce te duce la granița dintre arhaic și modern, Complexul Turistic CASTELUL PRINȚUL VÂNĂTOR ȘI DRACULA, te transpune într-o lume de poveste.

Complexul dispune de camere și apartamente mobilate păstrând caracteristicile perioadei medievale și cuprinde saună, aer condiționat și parcare privată.

La cerere, complexul organizeaza partide de vanatoare, dar oferă și pachete balneo pentru mai multe tipuri de vizitatori

Despre proiect

Proiectul “Descoperă tradițiile culinare românești” este derulat de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Arpis, în perioada februarie  – decembrie 2013 și este sprijinit de 47 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, SMA Studio, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV.

Rețetele tradiționale din Ardeal au fost puse la dispoziția proiectului de: Pensiunea Valea Mariilor, Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com), Vila Honor și Castelul Prințul Vânător și Dracula.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează