Reţetă ardelenească: Tocăniţă de mangaliţă cu varză murată

0

Reţeta Tocăniță de mangaliță cu varză muratăface parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

Rețeta  a fost primită de la Vila Honor, Com. Zetea, Jud. Harghita (Ardeal), a fost preparată de bucătarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului) și poate fi degustată în cadrul restaurantului, la un preț promoțional.

Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc.

Ingrediente

  • 1 web1 kg carne de mangaliţa
  • 10 dkg untură de mangaliţa sau ulei Arpis
  • 2 cepe roşii
  • 1,5 kg varză murată
  • 3 dl smântână
  • 2 ardei verzi
  • 2 roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri de făină albă Arpis
  • sare, boia de ardei dulce sau iute, chimen după gust

 

Modul de preparare :

Se căleşte ceapa tăiată mărunt, se adaugă usturoiul, chimenul şi boia de ardei.

Adăugăm carnea de mangaliţa tăiată în cuburi şi o frigem.

Stoarcem varza de zeamă, completăm cu puţină apă şi adăugăm la carne.

Condimentăm după gust şi călim carnea cu varza murată sub capac până la înmuiere. Dregem tocăniţa cu smântână şi puţină făină.

Se serveşte cu pârjoale de cartofi şi smântână.

reteta final

 

Despre Vila Honor

Vila HONOR oferă condiții de cazare deosebite, în 11 camere cu bai proprii moderne dotate inclusiv cu uscator de par, TV – cablu in fiecare camera, incalzire centrala si balcon.

Vila dispune și de sală de conferințe, centru de echitație cu cai islandezi, precum și de un parc cu animale sălbatice. Turiștii se pot bucura si de gratar in curte, loc de joaca special amenajat ptr. copii, ore de echitatie, dar si sanie trasa de cai pe perioada iernii.

Despre proiect

Proiectul “Descoperă tradițiile culinare românești” este derulat de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Arpis, în perioada februarie  – decembrie 2013 și este sprijinit de 47 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): 121, Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Calendar Evenimente, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Senso TV, SMA Studio, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, MTWebArt, Woman TV.

Rețetele tradiționale din Ardeal au fost puse la dispoziția proiectului de: Pensiunea Valea Mariilor, Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com), Vila Honor și Castelul Printul Vanator și Dracula.

Filmele și fotografiile de preparare a rețetelor lunii mai au fost realizate de SMA Studio.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

Facebook

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează