Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Reparăm mAI DI TĂTE la Repair Cafe

0

Repair Café este locul în care obiectele și lucrurile stricate capătă o nouă viață! Un fier de călcat, o mașină de tocat, broasca de la ușă, un aspirator, un prăjitor de pâine, o baterie sanitară, sunt doar câteva exemple ale obiectelor pe care le putem repara împreună sâmbătă, 21 mai, orele 15-18.00, pe Str. Traian, nr. 40, Cluj Makers. De ce să nu încerci și tu? Banii nu sunt necesari pentru a participa.

RC- cover final- 21 mai
DE CE REPAIR CAFE?

Pentru că prea ne-am obisnuit să aruncăm cantități imense de lucruri. Chiar și lucrurile care nu au aproape nimic stricat și care ar putea căpăta o nouă viață după o mică reparație.

Pentru că o mulțime de oameni fie au uitat că pot și ei repara lucruri, fie nu știu cum.

A ști să repari lucruri este o abilitate pierdută prea ușor. Societatea nu arată întotdeauna multă apreciere pentru cei care mai au aceaste cunoștințe practice, chiar împotriva voinței lor, ei sunt de multe ori lăsat pe dinafară. Experiența lor nu este niciodată, sau aproape niciodată, folosită.

REPAIR CAFÉ SCHIMBĂ ACESTE TIPARE! CUM?

Cunoștințe practice valoroase sunt transferate între oameni. Lucrurile sunt folosite pentru mai mult timp și nu sunt aruncate. Acest lucru reduce volumul de materii prime și energie necesare pentru a face produse noi, astfel se reduc emisiile de CO2, pentru că fabricarea de noi produse și reciclarea celor vechi determină emisii suplimentare de CO2.

Repair Café îi învață pe oameni să își vadă bunurile într-o nouă lumină și să aprecieze din nou valoarea lor.

Repair Café ne amintește că banii nu sunt întotdeauna necesari pentru a avea un obiect reparat.
Repair Café schimbă mentalități și stimulează entuziasmul oamenilor pentru o societate durabilă.

Dar mai presus de toate, Repair Café vrea să arate cât de plăcut poate fi să repari lucruri și cât de ușor este de multe ori. De ce să nu încerci și tu?

Așadar, pe 21 mai, între orele 15-18, vă invităm să reparați lucruri încă utile alături de voluntarii inițiativei Repair Cafe Cluj, la Cluj Makers, strada Traian, nr. 40, Cluj-Napoca. Sâmbătă vom realiza reparații electrice și electronice, mecanice, cât și reparații de obiecte sanitare.

Coceptul Repair Café a apărut în 2009 în Olanda, fiind formulat de Martine Postma, în acea vreme jurnalist și publicist în Amsterdam. În 2010, Martine a înființat Fundația Repair Café (Repaircafe.org). Această fundație oferă sprijin grupurilor locale din întreaga lume care doresc să înființeze propriul lor Repair Café. Fundația susține, drept urmare, și Repair Café Cluj, lansat în cadrul programului Orașul Vizibil 2015. Începând cu luna mai a.c., Repair Café are activitate în fiecare a-3-a sâmbătă a fiecărei luni, în spațiul Cluj Makers.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.