CLUJ Repair Café la Artizen

0

Pe 13 august, Repair Café celebreaza Somesul in cadrul festivalului Artizen. Plimbari cu cargo-bicicleta, reparatii mecanice, electrice si electrocasnice si proiectia documentarului Trashed  (2012) sunt activitatile pe care Repair Café Cluj  le propune sambata in Parcul Feroviarilor.

Artizen Cluj 2016 promoveaza arta ca spatiu esential pentru societatea contemporana  in cadrul Somes 2021. Transforma Somesul intr-un loc de intalnire, un spatiu de creatie si relaxare, o zona de promenada, o scena pentru discutii constructive, apreciate de toti la aceeasi valoare.

RC la artizen

Ce aduce Repair Café la Artizen?

  • 16-18.00- PLIMBARI CU CARGO-BIKE-UL PRIN PARC. Scoatem la plimbare primul cargo-bike Repair Café, realizat cu piese reutilizate din biciclete iesite din uz. Cargo-bike-ul e parte din recuzita Repair Café cu ajutorul careia ne deplasam la cei care doresc sa doneze initiativei noastre lucrurile de care nu mai au nevoie pe acasa sau pe la locul de munca (hartie, plastic, metal, sticla, precum si materiale si materii prime secundare cum sunt haine, aparatura de orice fel, materiale de constructie, biciclete, piese de schimb). Hai si tu sambata la o tura cu cargo-bicla!
  • 16-18.00- REPARATII MECANICE, ELECTRICE SI ELECTROCASNICE. Un fier de calcat, o masina de tocat, broasca de la usa, un aspirator, un prajitor de paine, o baterie sanitara, sunt doar cateva exemple ale obiectelor pe care le putem repara impreuna sambata. A sti sa repari lucruri este o abilitate pierduta prea usor pentru ca o multime de oameni fie au uitat ca pot si ei repara lucruri, fie nu stiu cum. Echipa Repair Café ne invata sa vedem bunurile intr-o noua lumina si sa le apreciem din nou valoarea lor. Invatam impreuna sa reparam si sa dam lucrurilor o viata noua.
  • 20-22.30- PROIECTIA FILMULUI TRASHED. Un documentar proiectat in 46 de festivaluri, a castigat 8 premii si a fost nominalizat la alte 13. Acesta a avut premiera in 2012, la Festivalul de la Cannes si a fost vizionat pentru prima oara in Romania in cadrul EcoTiff 2014, unde a avut un foarte mare succes. Regizoarea Candida Brady il urmeaza pe celebrul actor Jeremy Irons intr-un turneu mondial, pentru a descoperi probleme de mediu stringente cu care se confrunta umanitatea, precum poluarea si managementul deficitar al asa ziselor “deseuri”, consumerismul si injustitia sociala, solutia propusa fiind zero deseuri- ”zero waste”.

Trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=5z2s_klZkFg

Ne vedem sambata! Pentru ca si tu esti riveran!

PS: Pentru a fi la current cu orice posibila modificare determinata de conditiile meteo, te invitam sa urmaresti pagina evenimentului pe Facebook: https://www.facebook.com/events/308660342814662/

—————————————————–

Organizator: Asociatia Cercul Social

Partener: Casa de Cultura Permanenta
Sustinatori: Institutul de Economie Sociala, Romania Pozitiva, Societal, StiriONG.ro
——————————–
Coceptul Repair Café a aparut in 2009 in Olanda, fiind formulat de Martine Postma, in acea vreme jurnalist si publicist in Amsterdam. In 2010, Martine a infiintat Fundatia Repair Café (Repaircafe.org). Aceasta fundatie ofera sprijin grupurilor locale din intreaga lume care doresc sa infiinteze propriul lor Repair Café. Fundatia sustine, drept urmare, si Repair Café Cluj, lansat de Casa de Cultura Permanenta in cadrul programului Orasul Vizibil 2015.

Pentru mai multe informatii:
www.facebook.com/repaircafecluj
www.repaircafe.org

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.