Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Renovarea şcolii de la Tranişu continuă şi în 2013!

0

Astăzi începe ultima etapă a renovării şcolii de la Tranişu, judeţul Cluj, proiect iniţiat în iulie 2012 de către Fundaţia Burcash şi Asociaţia C.E.R.T. (Detaşamentul de Intervenţie în Caz de Dezastre), în colaborare cu Habitat for Humanity Cluj. Proiectul are în continuare ca obiectiv principal amenajarea spaţiului dedicat studiului pentru şapte elevi şi pe termen lung oferirea unor conditii mai bune de educaţie pentru generaţiile viitoare de elevi.

1
27.02.2013 Album Facebook AICI

Habitat for Humanity Cluj, împreună cu Fundaţia Burcash şi Asociaţia C.E.R.T. îşi propun să ducă la sfârşit ultima etapă a proiectului şi anume aducerea apei în incinta şcolii, amenajarea unei băi total funcţionale, dotată cu toate utilităţile necesare în interiorul şcolii şi montarea unui parchet melaminat pe toată suprafaţa celei de-a doua săli de curs.

Miercuri, 27 februarie şi vineri, 1 martie 2013 vor începe primele lucrări, prin curăţarea pereţilor în sala de curs, aplicarea de gled şi grund, aplicarea de var lavabil, montarea unui parchet în sala de curs şi aplicarea gresiei şi a faianţei în baia nou amenajată.

2

27.02.2013

„Şcoala generală este locul în care copiii îşi petrec opt ani din viaţă, de aceea considerăm că la şcoală toţi copiii trebuie să beneficieze de un spaţiu decent şi propriu studiului, de apă curentă şi un spaţiu sanitar igienizat adecvat. Ne bucurăm nespus că prin sprijinul primit din partea companiei DB Schenker, avem şansa – alături de partenerii noştri, Fundaţia Burcash şi Asociaţia C.E.R.T. – de a oferi acestor copiilor de la Tranişu o şcoală renovată, curată, încălzită pe timpul iernii, în care copiii îşi pot petrece plăcut şi sănătos orele de studiu.” – Genoveva Ghiuri, Manager de Dezvoltare Resurse Habitat for Humanity Cluj

Toate aceste activităţi din ultima etapă a proiectului – de renovare şi reabilitare a sălii de clasă şi a băii – sunt posibile cu ajutorul sprijinului financiar din partea DB Schenker, companie care a sponsorizat întreaga acţiune.

Grădiniţa şi şcoala din Tranişu se află în incinta unei clădiri, care odinioară a fost şcoală. Spaţiul de 45mp. destinat educaţiei nu a fost renovat de cel puţin 22 de ani. Cele două programe educaţionale au fost comasate, pentru că momentan  un copil beneficiază de programul preşcolar şi şase de cel primar, iar lipsa de resurse nu permit angajarea unei persoane specializate pe fiecare program. Astfel, există o singură învăţătoare, responsabilă de educaţia celor şapte copii. Atât copiii, cât şi învăţătoarea fac zilnic naveta pe jos.

DSC_1024

17.09.2012 Album Facebook AICI

În  perioada august–septembrie 2012, membrii şi voluntarii Fundaţiei Burcash, Asociaţiei C.E.R.T. şi ai Habitat for Humanity Cluj au finalizat una dintre cele două clase, prin: montarea unui tavan fals, turnarea cimentului, montarea unui parchet nou, amenajarea clasei cu mobilier nou şi montarea unei table de scris. De asemenea s-au vopsit uşile şcolii, s-au reparat pereţii interiori ai şcolii şi au fost vopsiţi.

În această ultimă etapă a renovării, lucrările efective vor avea loc în perioada februarie – aprilie 2013, cu participarea a 30 de voluntari locali, care vor finaliza astfel proiectul de renovare a şcolii din Tranişu.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.