Renovarea centrului istoric din Sfantu Gheorghe

0

Spatiul central pietonal din oraşul Sfântu Gheorghe va fi renovat! Primăria Sfântu Gheorghe a obţinut o finanţare nerambursabilă în valoare de 4,3 milioane de lei pentru un proiect ce are ca scop amenajarea spaţiilor pietonale din centrul istoric al municipiului.

Reabilitarea mai multor străzi, amenajarea de alei pietonale şi de noi spaţii verzi, reabilitarea mai multor clădiri publice!

Proiectul presupune schimbarea aspectului zonei centrale a oraşului prin reabilitarea mai multor străzi, amenajarea de alei pietonale şi de noi spaţii verzi pe aproximativ 8.000 de metri pătraţi, precum şi reabilitarea mai multor clădiri publice, printre care se numără Casa Bene, un monument istoric în care a funcţionat până de curând Centrul de Transfuzie Sanguină şi care va găzdui pe viitor un muzeu cinegetic, potrivit AGERPRES citati de eurourbanism.ro

Am vizita şi noi site-ul primariei Sfantu Gheorghe

Celelalte părţi ale planului integrat de dezvoltare se pot demara, deja, anul acesta – Casa Bene, reabilitarea multor străzi, amenajarea parcului central, şi modernizarea Cantinei Sociale. O altă lucrare importantă pe care am demarat-o anul acesta şi o vom finaliza anul viitor, chiar dacă nu are legătură cu planul integrat de dezvoltare, este cel legat de transformarea nucleului oraşului. Este un plan cu desfăşurare pe un an şi jumătate, doi ani, prin care dorim să realizăm alei şi străzi pietonale în spaţiul delimitat de Teatrul „Tamási Áron”, Colegiul Székely Mikó şi Hotelul Hungaria, accesul realizându-se prin ganguri.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează