Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Reîncep Târgurile Slow Food de la Braşov

0

După o pauză de două luni, Târgul Slow Food „Roadele Pământului”® revine în acest sfârsit de săptămână în Piaţa Sfatului din Braşov.  35 de producători veniţi din toată ţara vă aşteaptă la standuri cu produse alimentare din cele mai diverse, sâmbătă, 26 şi duminică, 27 martie, în intervalul orar 10.00-16.00.

De la târgul Slow Food  nu vor lipsi produsele din carne, brânzeturile, prăjiturile de casă, turta dulce, marţipanul, pâinea cu cartofi sau de secară, produsele apicole, pălinca, vinul, conservele, gemurile sau specialităţile italieneşti. În afara produselor pe care le cunoaşteţi deja, organizatorii Târgului „Roadele Pământului”® vă dau ocazia să descoperiţi de fiecare dată ceva nou. La această ediţie noutăţile sunt siropurile naturale de cătină, păducel, porumbele şi măceşe (Cristian Mureşan din comuna Botis, Cluj), crenvurştii şi specialităţile din carne de vânat (ELK Farm, comuna Zetea Harghita), toba de Tălmăcel, pastrama ciobanească de oaie şi muşchiul ţigănesc copt (Familia Oancea din Tălmăcel, Sibiu).

Târgul Slow Food „Roadele Pământului”® este un proiect al Conviumului Slow Food Brasov şi al Asociaţiei Roadele Pământului, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Brasov, al Consiliului Local Braşov, Direcţieu Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a Judeţului Brasov şi al Bisericii Evanghelice CA Braşov.

Proiectul a demarat în primăvara anului 2009, urmărind refacerea legăturii dintre consumator si producător. Prin acest tip de piaţă, Slow Food Brasov speră să asigure siguranţa economică a unor producători alimentari mici si foarte mici şi să readucă în meniul braşovenilor produse tradiţionale care treptat au dispărut din cauza unui mod de viaţă orientat tot mai mult către cultura fast-food. Cei care işi fac cumpărăturile la acest târg au şansa să cunoască personal producătorii, familiile acestora, stabilindu-se astfel o relaţie de încredere între cele două părţi. De doi ani o constantă în calendarul evenimentelor din oraşul nostru, Târgul „Roadele Pământului”®, a devenit marcă înregistrată începând din această lună.

În 2011, Târgul  „Roadele Pământului”® se va desfăşura ca şi până acum în ultimul week-end al fiecărei luni. Excepţie de la această regulă vor face ediţiile organizate în preajma sărbătorilor religioase. Astfel, următorul târg va avea loc între 20-22 aprilie 2011, cu ocazia Paştelui.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.