„Regina Balcanilor” la Timişoara!

0

„Regina Balcanilor” vine la Festivalul Plai la Timişoara, 11-12-13 septembrie 2009!
Citeşte fascinanta povestea a celei supranumită „a doua Maică Tereza”!

ESMA REDZEPOVA

“Regina Balcanilor” sau “a doua Maică Tereza”, o nominalizată la Premiul Nobel Pentru Pace vine la PLAI: ESMA REDZEPOVA

„Cea supranumită „Regina Balcanilor”, ESMA REDZEPOVA, s-a născut la Skopje în 1943, într-o familie mixtă – rromă-evreiască. A fost primul artist balcanic care a reuşit să popularizeze muzica ţigănească în afara etniei sale, la începutul anilor 1960. Esma este celebră în lumea întreagă pentru arta sa şi pentru activităţile umanitare, datorită cărora a ajuns să fie considerată de unii drept „cea de a doua Maică Tereza”.

Esma a obţinut titlul de Regina Cântecelor Romani cu ocazia primei ediţii a World Festival of Romani Music care a avut loc în India în 1976. La festivalul Roma Experiences de la Moscova din anul 2000, Esma a fost laureată ca Interpreta roma a secolului. Esma, împreună cu Ansamblul Teodosievski, au cântat pentru numeroşi şefi de stat, printre care premierul indian Indira Ghandi. Per ansamblu, Esma este de patru decenii într-un turneu continuu cu Ansamblul Teodosievski, alături de care a susţinut peste 15.000 de concerte, dintre care 2000 umanitare, în mai mult de 30 de ţări.”

Mai multe detalii pe plai.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.