ReGeneraţia participa cu 2 cauze la Semimaraton Sibiu in 16 iunie

0

În 16 iunie, când Sibiul se pune în mişcare şi dă startul la semimaraton, ReGeneraţia va fi prezentă cu două proiecte importante pentru comunitate, pentru societate și nu în ultimul rând, importante pentru tineri. Aceste două proiecte sunt Tineri în spatele volanului și Dialog Anti-drog.

Primul este un proiect de informare şi conştientizare a tinerilor care se vor urca în curând la volan și vor fi participanți activi la traficul sibian, cu privire la propria persoană şi a celor din jurul lor.

Sentimentul de libertate şi adrenalina cresc în momentul în care tinerii se văd cu carnetul de şofer luat şi cu volanul în mână. În condiţiile acestea conducerea preventivă este doar un capitol plictisitor din cărţile rutiere, când el ar trebui de fapt să fie respectat ca un cod deontologic al oricărei alte meserii; noi ne propunem să punem o lumină realistă asupra nevoii de recunoaștere și de asumare a acestui stil preventiv într-un mod conștient.

Activităţile stabilite de noi în cadrul acestui proiect constau în sesiuni de informare prin diferite metode non-formale precum şi sesiuni de training în care liceenii vor afla ce înseamnă şofatul preventiv, care sunt riscurile pe care le previn, care sunt metodele de a fi în siguranţă la volanul maşinii şi nu numai.

Al doilea proiect, Dialog Anti-drog, este derulat de ReGeneraţia şi Liquid the Pub. Acesta este un proiect de conştientizare a riscurilor consumului de droguri. În cadrul lui se vor desfăşura în paralel campanii de informare în liceele din Sibiu la orele de dirigenție şi în cadrul şedinţelor cu părinţii elevilor. Schimbările pe care proiectul urmăreşte să le aducă o dată cu derularea lui sunt scăderea consumului de droguri, în special etnobotanice şi informarea tinerilor cu privire la urmările pe care le are consumul de stupefiante.

ReGeneraţia este un ONG tânăr, dinamic, implicat şi direct interesat de viaţa socială și de tineri şi îşi doreşte să fie susţinut în aceste două proiecte cât şi în cele pe care le va demara în viitor.

Vă invităm așadar să ne susțineți fie prin participarea ca și alergator la Semimaraton sau la Cros (detalii: maratonsibiu.ro/despre/implicare-persoane-fizice), fie să vă înscrieți pur și simplu ca susținător al proiectelor noastre (detalii: maratonsibiu.ro/sustinatori/inscriere-sustinator-2)

Scris de Anișoara Bună

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează