Record la Swimathon Cluj 2011: 100.000 de lei, mobilizați* de la peste 500 de susținători

0

Cea de-a treia ediție a competiției Swimathon s-a încheiat cu cifre record: cei 100 de înotători care au evoluat în competiție au reușit să mobilizeze suma de 100.000 de lei, de la peste 500 de susținători. Anul acesta, s-a înotat timp de patru ore, concurenții cumulând 1.574 de lungimi înotate, echivalentul a 78 de kilometri.

„Cei care au spus da Swimathonului Cluj se dovedesc generoși și în 2011. Dacă luăm în calcul ambiția înotătorilor și mobilizarea de forțe care s-a văzut la eveniment, ne așteptăm ca suma finală să treacă peste pragul de 100.000 de lei. Plățile se fac în continuare, depășind angajamentele completate pe parcursul campaniilor de atragere de susținători”, subliniază Simona Șerban, director executiv al FCC.

Anul acesta, cea mai mare sumă a fost atrasă de Ștafeta Gloriilor Expirate, alcătuită din Voicu Bojan, Răzvan Cuc, Paul Borde și Gicu Șerban, care au mobilizat suma de 20.000 de lei, de la peste 80 de susținători. Cei patru au înotat 76 de bazine în total, susținând astfel Fondul de Burse al Fundației Comunitare Cluj, destinat elevilor motivați, care se confruntă cu dificultăți materiale.

La categoria înotători individuali, cea mai mare sumă a fost mobilizată de către Sofia Roberts, care a reușit să atragă 11.000 de lei, de la peste 50 de susținători. Sofia a înotat 57 de  lungimi de bazin, pentru proiectul Nu mă ignora, al Asociației Salvează Vieți, care vizează amenajarea unui centru de excelență în diagnosticarea și tratarea cancerului la copii.

Un record a fost atins și la categoria companii, de către Ștaefta Ursus, compania oferind 250 de lei pentru fiecare lungime înotată de către membrii echipei: Diana Klusch, Oana Dumitrache, Gabriel Bârsa, Vasile Iosip, Nicolae Drăganescu, Pentru Bedea și Andrei Bucur. Aceștia au susținut proiectul Burse pentru Tineri Antreprenori, al Fundației Comunitare Cluj, înotând 63 de lungimi de bazin și mobilizând suma de 15.750 de lei.  “Ne bucurăm să continuăm traditia berii Ursus în Cluj și să luam parte la astfel de proiecte care au ca scop schimbare în bine a comunității clujene. Ursus Breweries susține bursele destinate tinerlor antreprenori încă din aprilie, când colegii noștri au participat la Maratonul Internațional Cluj… Pentru mine personal a fost o experiență să particip la Swimathon, să fiu parte, alături de echipă, dintr-un eveniment care va face Clujul un oraș încă și mai frumos”, a declarat Diana Klusch, Corporate Affairs Director Ursus Breweries, unul dintre membrii Ștefetei Ursus la Swimathon.

Organizată de Fundația Comunitară Cluj, competiția s-a derulat sâmbătă, 16 iulie, la Complexul de Natație al UTCN, și a inclus patru runde înot, concurenții având la dispoziție câte un culoar, repartizat pentru fiecare înotător sau echipă. Cele 20 de proiecte care vor fi susținute în urma Swimathon-ului acoperă o diversitate de cauze: educație, sănătate și terapii speciale, reinserție socială, protecția animalelor, reabilitare de locuințe, sport.

 

***

Punem în legătură nevoile și resursele Clujului, pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Stimulăm implicarea și inițiativa clujenilor, pentru un oraș în care sa îți facă plăcere să locuiești, să îți crești copiii, să studiezi. În perioada 2008-2010, FCC a gestionat și oferit finanțări în valoare totală de 503. 427,84 de lei, pentru 100 de proiecte în cadrul programelor noastre, respectiv pentru 42 de bursieri.


* pe baza angajamentelor de plată, respectiv a plăților realizate până marți, 19 iulie 2011

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează