Recomandarile Astra Film Festival, ziua a IV-a

0
Joi, 18 octombrie, in a patra zi de festival, de la ora 12:00, este programata sesiunea Liceeni, din cadrul Astra Film Junior.  
  In prima parte a intalnirii, in sala Marshall a Casei de Cultura a Sindicatelor va fi prezentat proiectul Școala Discovery, urmat de proiecția filmului Chemerical – redefining clean for a new generation (Andrew Nisker, Canada, 2009, 50 min). Documentarul abordeaza tema toxicitații chimicalelor conținute de produsele cosmetice și de detergenții pentru curațenie și menaj.
Astra Film
Totodata, ziua a patra este dedicata regizorului roman Laurentiu Damian. In cadrul portretului Laurentiu Damian vor fi proiectate doua filme recente ale acestuia. Primul este eseul cinematografic Corpus, care a primit in 2011 un premiu al Uniunii Cineastilor. Al doilea este „Intr-o furtuna. Insula”, un portret al lui Silviu Purcarete, surprins la lucru in timpul lucrului la un spectacol dupa Furtuna lui Shakespeare. Piesa a avut premiera la inceputul acestui an la Teatrul National din Craiova. „Corpus” va fi proiectat joi de la 16.45 in sala Mircea Saucan, iar Intr-o furtuna… de la 17.30, in aceeasi sala.

Pe langa proiectarea filmelor din competitie si continuarea masterclass-ului „Docstories Black Sea”, seara de joi include doua filme-eveniment.

In Toxic, tanarul regizor Andrei Sota ne propune un nou mod de a privi una din cele mai mari probleme ale omului modern – alimentația. El isi construieste filmul in jurul teoriei doctorului Mencinicopschi. Conform acestuia, mancarea este, in esenta ei, informație, și daca informația alimentelor pe care le consumam pana nu demult era una in armonie cu natura, in ultimii ani aceasta informație a fost alterata și pervertita. Daca suntem sau nu ceea ce mancam aflam in cadrul proiectiei de la ora 19.00 din sala Marshall.

Doua ore mai tarziu, in aceeasi sala, in cadrul sectiunii speciale Familia, publicul festivalului are ocazia sa vada  filmul jurnalistului si regizorului austriac Ed Moschitz, Mama Illegal. Este primul sau documentar de lungmetraj, iar filmarea materialelor a durat opt ani – din 2003 pana in 2011. A descoperit povestea intalnind-o pe Aurica, o tanara femeie din Republica Moldova care lucra ca menajera la el acasa. A fost surprins sa afle ca Aurica este o imigranta ilegala, insa a fost si mai surprins cand a auzit despre copiii ei care cresteau fara mama. Dar in situatia Auricai sunt sute de alte femei din aceasta tara, iar filmul cuprinde povestile a trei dintre ele. In cautarea unei vieti mai bune, ele au trecut granita dand bani contrabandistilor, iar acum lucreaza ca menajere in Austria.

Mai multe informatii gasiti pe www.astrafilm.ro

***

ASTRA FILM FESTIVAL este un eveniment organizat de Astra Film – departament al CNM Astra – si Fundatia Astra Film.
Cu sprijinul: Consiliul Județean Sibiu, Consiliul local Sibiu prin Primaria Sibiu, Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Centrul Național al Cinematografiei (CNC),

Un proiect finantat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Co-producator: TVR

 

Parteneri media: TV5, HBO, Discovery Channel, TVR1, TVR Cluj, Digi24 HD, Digi Film, Ca-n filme, Radio Romania Cultural, Radio Romania Actualitati, Radio France International,  Kiss FM, Evenimentul Zilei, Hotnews.ro, Zile si Nopti, Tribuna, Turnul Sfatului, Profil Cultural, Sibiu100%, Realitatea Tv Sibiu, Antena1 Sibiu, Tv Sibiu, Eveniment Tv, Eveniment FM, Eveniment Online, CinemaRX.ro, FilmReporter.ro, Liternet.ro, Art Act Magazin, TOTB.ro,  BeWhere!, OrasulMeu.eu, InOras.ro

Parteneri: Centrul Ceh, Fundația Rațiu, Fundatia pentru Parteneriat, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Elveției, Ambasada Statelor Unite, Ambasada Frantei, Lectoratul Francez, Institutul Francez, Gedeon Programmes, Asociația Project Esperanto, Maj Productiones, Les enfants de cinema, Vizafle

Parteneri locali: Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Teatrul Național Radu Stanca, Consiliul Judetean al Elevilor Sibiu, TURSIB, Lobby Art, S.C. Apa- Canal S.A. Sibiu, S.C .Schuster &C.o. Ecologic SRL

Sponsori: SONY, HBO, Bucovina, Grupul editorial Corint, Empire Video Production, Ibis Hotel, Carpatica Asig.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.