Putem păstra medicii acasă sau îi oferim pe tavă străinilor?

0

Grupul de iniţiativă „Lobby pentru Cluj” a organizat marţi, 27 septembrie 2011, ora 13.00, în incinta Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, în sala Clubul Oamenilor de Afaceri „Dr. Augustin Raţiu”, conferinţa de presă pentru prezentarea raportului sinteză al audierii publice.

Raportul comisei de experţi, alcătuită din prof. dr. Marius Bojiţă – preşedinte UMF Cluj-Napoca, Emilia Groza – preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Cluj,  sociolog dr. Ana  Luduşan – preşedinte LADO (filiala Cluj), Ioan Lumperdean – prof. dr. FSEGA – UBB, Florin Şomodi – membru Leo Bastion Cluj-Napoca, a fost realizat pe baza celor 20 de depoziţii strânse în urma audierii publice din data de 21 septembrie.

În cadrul conferinţei de presă, comisia de experţi a prezentat cele mai importante cauze ale emigrării medicilor identificate de depozanţi, precum şi soluţiile propuse de aceştia pentru combaterea acestui fenomen.

Au fost identificate soluţii de impact major pentru rămânerea în ţară a medicilor clujeni:

  • construirea Spitalului Regional de Urgenţă sau a altor spitale în parteneriat public-privat;
  • valorificarea de către primărie a spaţiilor locative neutilizate sau a apartamentelor preluate de bănci şi transformarea lor în locuinţe sociale pentru tinerii medici şi familiile acestora pentru primii ani de activitate;
  • creşterea calităţii servicilor medicale să fie stabilită ca o prioritate pentru municipalitate;
  • asumarea brandului medical şi academic pentru Cluj;
  • implementarea unor programe de tip CSR (Corporate Social Responsability) pentru  realizarea obiectivelor spitaliceşti sau clinice;
  • încurajarea turismului medical.

Întregul raport al audierii publice poate fi consultat pe http://lobbypentrucluj.blogspot.com/.

De asemenea, domnul Iosif Pop, preşedintele grupului de iniţiativă „Lobby pentru Cluj”, a ţinut să reamintească că această audiere publică face parte dintr-un ciclu de consultări publice încadrate în tema vastă ”Calitatea vieţii în Cluj-Napoca”. Domnul Pop doreşte ca acest exerciţiu de democraţie să fie un exemplu pentru viitorii candidaţi la funcţia de primar, dar şi pentru ceilalţi decidenţi politici fapt care ar duce la revitalizarea dialogului civic în municipiul Cluj-Napoca”.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează