Promenada pe malurile Somesului! Banci, pontoane si spatii verzi pentru clujeni!

0

Potrivit eurourbanism.ro „mai mulţi tineri arhitecţi au participat la un work-shop organizat de European School of Urbanism and Architecture, tema proiectului fiind transformarea malurilor Someşului, prin câteva idei simple care să poată fi puse în practică fără mari eforturi din partea municipalităţii.”

Studenţii din Cluj vor să transforme râul ce străbate oraşul într-un loc de promenadă. Tinerii arhitecţi au propus reînverzirea zonei,  montarea de bănci şi pontoane pentru a încuraja locuitorii oraşului să se bucure o plimbare pe malurile Someşului.

Cei 21 de tineri s-au plimbat două săptămâni pe malurile râului, încercând să găsească porţiuni care pot fi reamenajate. Ei au propus, acolo unde terenul permite, reînverzirea zonei şi montarea de bănci. În alte zone au propus mutarea balustradelor dincolo de spaţiul verde, direct pe marginea râului, pentru a facilita astfel accesul la malul Someşului. De asemenea, pe râu mai pot fi montate pontoane sau pot fi construite promenade de-a lungul apei. O idee îndrăzneaţă a fost aceea de a se monta un pod îngust de lemn, cu sprijin chiar pe zidul interior al râului, acolo unde malul este practic inaccesibil din cauza caselor construite chiar pe marginea lui. Studenţii au avut ca îndrumători patru profesori din Anglia, SUA, Norvegia şi România care le-au arătat cum şi-au repus parizienii sau londonezii în valoare râurile.”

(foto Florin Ghindă, 2009)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează