Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul VIVA EASTPART @Sibiu

0

«Politici Publice şi Instrumente de Management pentru Patrimoniu Cultural şi Dezvoltare Teritorială Durabilă în Europa de Est” 

Sibiu, România, 21-22 noiembrie 2013

sibiuÎn perioada 21-22 noiembrie 2013, în Sala de Conferințe din cadrul Consiliului Județean Sibiu, începand cu ora 11:00, are loc Conferința Finală a proiectului VIVA EASTPART, “Valorizarea centrelor istorice prin îmbunătățirea capacității de management pentru localități de mici dimensiuni în regiunea Parteneriatului Estic”, proiect finanțat de către Uniunea Europeană prin programul Eastern Partnership Culture Programme.

Conferința și atelierele au drept scop împărtășirea rezultatelor proiectului VIVA care privesc metode şi instrumente de planificare participativă şi integrată – atât prin documentaţii de amenajarea teritoriului cât şi pentru urbanism – pentru a contura sisteme culturale teritoriale în teritorii cu centre istorice de mici dimensiuni.

Dezbaterea se va face pe baza unor experienţe de elaborare şi implementare a unor Planuri de Peisaj din Italia, a  cazurilor de bună practică analizate în cadrul proiectului VIVA și a paşilor identificați în cadrul unui proces de planificare participativă şi integrată, conducând către implementarea unui sistem cultural teritorial.

VIVA EASTPART studiază, de doi ani, cele mai bune practici în domeniul valorificării pe termen lung a patrimoniului cultural şi natural în centrele istorice europene de dimensiuni mici, cu accent pe aspectele specifice Europei de Est. Echipa este formată din organizații relevante din cele trei țări implicate în proiect (România, Armenia, Republica Moldova) și experţi internaţionali, coordonați de cadre universitare cu experienţă. Proiectul a vizat elaborarea unei metodologii pentru valorificarea patrimoniului cultural şi natural, implicând actori locali interesaţi în activităţile culturale, turistice şi/sau de planificare spaţială din cele trei zone-pilot: Valea Hârtibaciului din România, regiunea Tavush din Armenia şi raionul Cahul din Republica Moldova. Metodologia pune la dispoziţia factorilor de decizie direcţii pentru identificarea valorilor de patrimoniu cultural şi natural din teritoriu şi pentru definirea unor planuri de acţiune integrate pentru valorificarea acestora.

Pornind de la cunoașterea și analiza situației actuale din  cele trei zone, a grupurilor țintă și a beneficiarilor, VIVA EASTPART va aduce în discuție provocările cu care se confruntă zonele rurale cu centre istorice mici și valori de peisaj, urmărind să stimuleze inovația, conservarea activă a partimoniului material și imaterial și dezvoltarea durabilă.

Vă invităm să participați la ultima sesiune de comunicari și dezbateri, precum și un atelier de lucru în care vă vom prezenta rezultatele și acțiunile întreprinse în cadrul proiectului:

Politici Publice și Instrumente de Management pentru Patrimoniul Cultural și Dezvoltare Teritorială Durabilă în Europa de Est.

  • Discuții pe tema “Managementul Patrimoniului Cultural și Dezvoltarea Teritorială Durabilă”
  • Dezbaterii pe teme precum “Previziuni pentru Patrimoniul Cultural si Dezvoltarea Teritorială Durabilă” și “Procese participative și planificare integrată pentru Sisteme Culturale Teritoriale”
  • Procese Participative: abordare integrată pentru configurarea și dezvoltarea Sistemelor Culturale Teritoriale în Armenia, Republica Moldova și România.

Patrimoniul Cultural și Dezvoltare Teritorială Durabilă în Europa de Est: Rețele naționale și internaționale pentru inițiative viitoare

Proiectul este coordonat de către Asociația pentru Tranziție Urbană – România, implementat în parteneriat cu Asociația Armeana de Ecoturism și Agenția de Cooperare Transfrontalieră și Integrare Europeană din Moldova, și cu asistență din partea partenerului științific Departamentul de Inginerie Civilă și Arhitectură al Politehnicii din Bari, Italia. De asemenea, proiectul pune bazele unei rețele internaționale, implicând experți din diverse țări europene în activitați de cercetare, dezbatere și diseminare și punând la dispoziția autorităților, stakeholderilor locali și publicului larg o serie de rapoarte și articole.

Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană prin intermediul programului Eastern Partenership Cultural Programme.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.