Proiectul de restaurare a cetatii Sighisoara

3

PROIECTUL RESTAURARE, O ŞANSĂ PENTRU CETATEA SIGHIŞOARA!

Televiziunea Română, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional şi Oficiul Naţional al Monumentelor Istorice desfăşoară, cu sprijinul autorităţilor locale din ţară, începând cu luna septembrie, un amplu proiect naţional dedicat strângerii de fonduri pentru monumentele istorice aflate în  stare de degradare.

logo4Proiectul constă într-o competiţie între cele 30 de monumente istorice (palate sau conace boiereşti, biserici, castele sau situri arheologice de importanţă naţională) selectate, arbitrul fiind  publicul spectator  care va va decide, prin vot, care dintre ele va fi restaurat.

Timp de zece săptămâni, în fiecare duminică, programul „Restaurare” prezintă câte trei monumente dintr-o zonă a ţării, urmând ca cel care va primi, până vinerea următoare, cele mai multe voturi de la telespectatori să intre în finala campaniei Restaurare.
Această finală va fi organizată în 1 decembrie când, prin votul direct al publicului larg, va fi ales monumentul care va primi  fondurile donate în toate fazele derulării proiectului.

Duminică, 1 noiembrie la ora 16,00 va fi difuzat pe programul TVR1 episodul filmat la Sighişoara care va fi reluat pe TVR Cultural la ora 18,00. Este extrem de important ca toţi cei care iubesc Sighişoara să participe direct la votul care se va derula din 1 noiembrie ora 17,00 până în 6 noiembrie ora 24,00, apelând numărul 0900160440 sau trimiţând un SMS la 1388 cu cifra 3. Costul apelului sau SMS-ului este de 0,98 Euro, suma ce se va strânge în toate cele 10 faze constituind premiul pentru câştigătoarea campaniei.

Acesta va fi  unul din rarele prilejuri în care cu un minim efort putem să ajutăm consistent Cetatea Sighişoara, cea care, fie că suntem localnici sau trecători pe drumurile vacanţelor, ne încântă sufletele.

Cu ani în urmă printr-o campanie similară, intitulată “Daţi un leu pentru Ateneu”,  s-a construit, în vreme de criză economică un lăcaş de cultură care a supravieţuit vremurilor. Astăzi, prin eforturile noastre conjugate avem şansa de a dărui şanse Sighişoarei.

Sighişoara merită să câştige această competiţie naţională nu numai pentru că este “Bijuteria medievală a României” cum a fost recent desemnată de un prestigios organism de turism eleveţian, ci şi pentru că este o Cetate vie al cărei farmec unic atrage sute de mii de vizitatori anual şi, de aceea, e firesc ca toţi cei cărora le pasă de soarta zidurilor şi monumentelor Cetăţii,  sighişoreni sau nu, să punem umăr de la umăr pentru a o salva.

Nu uitaţi, pe 1 noiembrie 2009 la Televiziunea Naţională se joacă şansa Sighişoarei. Să fim solidari şi să ne susţinem favorita, astfel încât pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională, să ne reîntâlnim în marea finală pe care avem tot dreptul să o câştigăm!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.