Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul de restaurare a cetatii Sighisoara

3

PROIECTUL RESTAURARE, O ŞANSĂ PENTRU CETATEA SIGHIŞOARA!

Televiziunea Română, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional şi Oficiul Naţional al Monumentelor Istorice desfăşoară, cu sprijinul autorităţilor locale din ţară, începând cu luna septembrie, un amplu proiect naţional dedicat strângerii de fonduri pentru monumentele istorice aflate în  stare de degradare.

logo4Proiectul constă într-o competiţie între cele 30 de monumente istorice (palate sau conace boiereşti, biserici, castele sau situri arheologice de importanţă naţională) selectate, arbitrul fiind  publicul spectator  care va va decide, prin vot, care dintre ele va fi restaurat.

Timp de zece săptămâni, în fiecare duminică, programul „Restaurare” prezintă câte trei monumente dintr-o zonă a ţării, urmând ca cel care va primi, până vinerea următoare, cele mai multe voturi de la telespectatori să intre în finala campaniei Restaurare.
Această finală va fi organizată în 1 decembrie când, prin votul direct al publicului larg, va fi ales monumentul care va primi  fondurile donate în toate fazele derulării proiectului.

Duminică, 1 noiembrie la ora 16,00 va fi difuzat pe programul TVR1 episodul filmat la Sighişoara care va fi reluat pe TVR Cultural la ora 18,00. Este extrem de important ca toţi cei care iubesc Sighişoara să participe direct la votul care se va derula din 1 noiembrie ora 17,00 până în 6 noiembrie ora 24,00, apelând numărul 0900160440 sau trimiţând un SMS la 1388 cu cifra 3. Costul apelului sau SMS-ului este de 0,98 Euro, suma ce se va strânge în toate cele 10 faze constituind premiul pentru câştigătoarea campaniei.

Acesta va fi  unul din rarele prilejuri în care cu un minim efort putem să ajutăm consistent Cetatea Sighişoara, cea care, fie că suntem localnici sau trecători pe drumurile vacanţelor, ne încântă sufletele.

Cu ani în urmă printr-o campanie similară, intitulată “Daţi un leu pentru Ateneu”,  s-a construit, în vreme de criză economică un lăcaş de cultură care a supravieţuit vremurilor. Astăzi, prin eforturile noastre conjugate avem şansa de a dărui şanse Sighişoarei.

Sighişoara merită să câştige această competiţie naţională nu numai pentru că este “Bijuteria medievală a României” cum a fost recent desemnată de un prestigios organism de turism eleveţian, ci şi pentru că este o Cetate vie al cărei farmec unic atrage sute de mii de vizitatori anual şi, de aceea, e firesc ca toţi cei cărora le pasă de soarta zidurilor şi monumentelor Cetăţii,  sighişoreni sau nu, să punem umăr de la umăr pentru a o salva.

Nu uitaţi, pe 1 noiembrie 2009 la Televiziunea Naţională se joacă şansa Sighişoarei. Să fim solidari şi să ne susţinem favorita, astfel încât pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională, să ne reîntâlnim în marea finală pe care avem tot dreptul să o câştigăm!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.