Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul Business & Charity – nr. 2

0

Rolul comunităţii în integrarea persoanelor cu dizabilităţi

“Business & Charity” este o iniţiativă a Reţelei de Sprijin Comunitar (CAN Braşov) şi urmăreşte promovarea ONG-urilor care desfăşoară proiecte de caritate în judeţ, cât şi mediatizarea firmelor implicate în astfel de proiecte.

Începând cu numărul 2 al Revistei BUSINESS & CHARITY vom prezenta frânturi reale din viața celor care se confruntă cu situații dificile, cu speranța că dacă vom afla mai multe despre aceste persoane vom hotărî să fim alături de ei sau să-i ajutăm cu cât putem fiecare dintre noi. În prezenta ediție veţi găsi informații referitoare la persoanele cu dizabilităţi, cine sunt ei, care este locul lor în comunitatea noastră, ce se poate schimba și care este rolul comunităţii (inclusiv firme, ONG-uri, cetăţeni) în această schimbare.

 

De curând a fost lansat şi site-ul www.business-charity.ro, unde sunt publicate acţiunile de caritate ale firmelor, precum şi diverse articole informative şi de specialitate. Tot de pe site puteţi accesa linkul pentru a citi revista online.

Prin intermediul revistei se urmăreşte:

  • publicarea şi promovarea acţiunilor de caritate ale firmelor
  • informarea mediului de afaceri şi publicului larg despre activitatea ONG-urilor şi despre

modalitățile de a sprijini diverse proiecte și acțiuni caritabile

  • promovarea modelelor pozitive din rândul organizațiilor nonprofit ale căror proiecte sociale au avut rezultate deosebite în ceea ce privește îmbunătățirea calității vieții a brașovenilor, cât și din rândul firmelor care și-au asumat un rol activ și responsabil în susținerea proiectelor sociale

Banii obţinuţi în urma reclamelor din revistă vor fi folosiţi pentru a susţine proiectele caritabile derulate de ONG-uri. În functie de suma donată şi de preferinţe, firma alege ce categorie de beneficiari doreşte să ajute. În proiect sunt înscrise 21 de organizaţii care se adresează mai multor categorii sociale dezavantajate (copii abandonaţi, tineri din centre de plasament, familii defavorizate, persoane fără adăpost, vârstnici, etc.). Reţeaua CAN facilitează legătura cu organizaţia nonprofit, iar în urma colaborării, acţiunea de caritate va fi făcută publică prin intermediul revistei Business & Charity şi a site-ului www.business-charity.ro.

Apariţie: trimestrial; primul număr a apărut in luna martie 2011.

Tiraj: 1000-5000 * ; Nr. pagini: 32 color ; Format: C5 (23x16cm)

Conţinut: acţiuni de caritate, oportunităţi de colaborare, proiecte finanţate de firme locale, reclamă pentru firme şi organizaţii nonprofit, secţiuni informative.

Distribuire:  Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, CECCAR Braşov şi diverse locaţii din judeţ, printre care hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele,  grădiniţe particulare etc.

*tirajul revistei poate varia între 1000-5000 buc., în funcţie de numărul de firme care se alătură proiectului.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.