Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiecții inedite, marca Astra Film, la Jina

0

Sâmbătă, 30 august 2014, Caravana Astra Film ajunge în Mărginimea Sibiului, în satul Jina, unde vor fi proiectate două filme în regia lui Dumitru Budrala: Județul Sibiu. Poarta de sud a Transilvaniei și Jina. Filmele vor fi proiectate pe un ecran uriaș, într-un spațiu neconvențional, Șesul Jinarilor, cu începere de la ora 19.

Județul Sibiu, Poarta de sud a Transilvaniei explorează frumusețile orașului și județului Sibiu, o destinație recomandată de cele mai prestigioase publicații, un oraș care respiră cultură și un județ care atrage zeci de mii de turiști în fiecare an. Filmul, disponibil integral și online, a devenit viral pe internet și a strâns 47.500 de vizualizări în mai puțin de două luni de la lansarea lui. Filmul poate fi vizionat aici: https://www.youtube.com/watch?v=qGzRvdtdIHI și are subtitrare în 9 limbi.

Judetul Sibiu, Poarta de sud a Transilvaniei

Jina este un film-document despre cultura păstoritului, ritualurile ancestrale, târgurile de altădată, nedeile păcurarilor, fluierul şi cântatul de dungă, legendele despre lumi de demult, dar şi legăturile permanente cu românii de dincolo de munţi, prin practicarea păstoritul transhumant, despre viaţa de ieri şi de azi a comunităţii unui sat cu o extraordinară vitalitate, un film despre o cultură odinioară puternică, cultura păstoritului, pe cale de dispariție în România.

De asemenea, la Jina va fi lansată și cartea File de cronică ale parohiei și localității Jina, un studiu istoric în care autorii Vasile Oltean, Pavel Oltean și Dorin Bogdănel oferă date despre geografie, demografia, istoria Jinei, ocupațiile locuitorilor, viața bisericească, școala din comună și particularitățile graiului din Jina.

Caravana Astra Film este concept inedit care aduce filmul mai aproape de public. Filme de non-ficțiune din toată lumea ajung în sate și localități ale județului Sibiu unde nu există și nu funcționează nicio sală de cinema și creează astfel o punte între localnici și subiecte de actualitate din și despre lumea de astăzi.

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.