ProEtnica, 14-22 august 2009, Sighisoara

0

Fanfara „10 Prăjini”, Pasărea Colibrii, Nightlosers, Desperado sunt doar o parte din formaţiile ce vor concerta la Festivalul ProEtnica, ediţia din 2009. Evenimentul se va desfăşura începând de vineri 14 august şi până sâmbătă 22 august 2009 la Sighişoara.

ProEtnica 2009 îşi propune să ofere comunităţilor etnice şi organizaţiilor de migranţi din România o voce publică şi posibilitatea de a-şi prezenta toate domeniile vieţii sociale, culturale şi spirituale prin diverse forme culturale şi academice şi metode variate. Astfel programul festivalului este unul bogat, variat şi bine structurat în patru arii tematice:

1) Aria ştiinţifico-culturală se desfăşoară zilnic între orele 11:00 şi 13:00 şi între 15:00 şi 17:00 în fiecare zi a celor 9 zile de festival, în care vor fi organizate pe de o parte prelegeri, mese rotunde, simpozioane etc., iar pe de altă parte lansări de carte, spectacole de teatru şi acte culturale care nu se adresează unei largi audienţe.

2) Programul artelor spectacolului se desfăşoară zilnic între orele 17:00 şi 23:00 şi constă în spectacole tradiţionale de dansuri, muzică şi cor, derulate pe scena principală din Piaţa Cetăţii a Sighişoarei. Un principiu de bază al ProEtnica este stimularea inter-acţiunii şi între reprezentanţii comunităţilor etnice şi publicul pe scena interactivă din Piaţa Muzeului, precum şi între diferitele ansambluri ale organizaţiilor participante. Astfel între orele 21:00 şi 22:00 organizăm spectacole comune cross-culturale ale minorităţilor şi un bal intercultural, unde comunităţile au posibilitatea de a-şi repeta programul sau de a interacţiona cu vizitatorii într-un context non-formal.

Mai multe informaţii despre acest eveniment pe site-ul oficial al organizatorilor www.proetnica.ro

proetnica

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează