Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ProEtnica, 14-22 august 2009, Sighisoara

0

Fanfara „10 Prăjini”, Pasărea Colibrii, Nightlosers, Desperado sunt doar o parte din formaţiile ce vor concerta la Festivalul ProEtnica, ediţia din 2009. Evenimentul se va desfăşura începând de vineri 14 august şi până sâmbătă 22 august 2009 la Sighişoara.

ProEtnica 2009 îşi propune să ofere comunităţilor etnice şi organizaţiilor de migranţi din România o voce publică şi posibilitatea de a-şi prezenta toate domeniile vieţii sociale, culturale şi spirituale prin diverse forme culturale şi academice şi metode variate. Astfel programul festivalului este unul bogat, variat şi bine structurat în patru arii tematice:

1) Aria ştiinţifico-culturală se desfăşoară zilnic între orele 11:00 şi 13:00 şi între 15:00 şi 17:00 în fiecare zi a celor 9 zile de festival, în care vor fi organizate pe de o parte prelegeri, mese rotunde, simpozioane etc., iar pe de altă parte lansări de carte, spectacole de teatru şi acte culturale care nu se adresează unei largi audienţe.

2) Programul artelor spectacolului se desfăşoară zilnic între orele 17:00 şi 23:00 şi constă în spectacole tradiţionale de dansuri, muzică şi cor, derulate pe scena principală din Piaţa Cetăţii a Sighişoarei. Un principiu de bază al ProEtnica este stimularea inter-acţiunii şi între reprezentanţii comunităţilor etnice şi publicul pe scena interactivă din Piaţa Muzeului, precum şi între diferitele ansambluri ale organizaţiilor participante. Astfel între orele 21:00 şi 22:00 organizăm spectacole comune cross-culturale ale minorităţilor şi un bal intercultural, unde comunităţile au posibilitatea de a-şi repeta programul sau de a interacţiona cu vizitatorii într-un context non-formal.

Mai multe informaţii despre acest eveniment pe site-ul oficial al organizatorilor www.proetnica.ro

proetnica

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.