Produse de post si vinuri ecologice la Targul Slow Food din week-end-ul 27-28 noiembrie 2010 de la Brasov

0

Sâmbăta şi duminica aceasta (27-28 noiembrie) aveţi ocazia să vă faceţi cumpărăturile pentru sfârşitul de săptămână, la târgul Slow Food deschis în Piaţa Sfatului, între orele 10.00-16.00. Şi de data aceasta, 40 de producători veniţi din toată ţara vă aşteaptă să cumpăraţi direct de la sursă, produse din carne şi de post, brânzeturi, peşte afumat, murături, ulei presat la rece, dulciuri de casă, siropuri şi sucuri naturale, dar şi specialităţi italieneşti.

Pentru că în curând intrăm oficial în sezonul rece, de la târg vă puteţi face proviziile atât de necesare pentru a vă întări în mod natural sistemul imunitar. O largă varietate de sortimente de miere şi o sumedenie de alte produse apicole, dintre care lăptişorul de matcă pur şi păstura (Apiland), sunt disponibile la standurile celor patru producători de profil prezenţi la târg.

Unele din noutăţile ediţiei sunt mezelurile vegetale ecologice (Paradisul Verde), dar şi vinurile certificate ecologic, produse în podgoria Târnave, comuna Mihalţ din Alba: Feteasca Neagră şi cupajul de Fetească Regală cu Sauvignon Blanc. La această ediţie a evenimentului veţi găsi şi cafea organică pentru acasă.

Chiar dacă veţi fi simpli vizitori la târgul din Piaţa Sfatului, cu siguranţă vă veţi lăsa ademeniţi măcar de o porţie de tochitură sau de mămăligă cu brânză şi smântână ori de tarta cu pere. Special pentru cei care ţin post, Kolping Braşov a pregătit câteva preparate specifice: sarmale şi prăjituri cu mere, dovleac, varză şi cartofi. La standul organizatorilor sunteţi aşteptaţi cu vin fiert ecologic, ceaiuri bio şi plăcinte de casă.

Continuând seria programelor de educare a gustului, Slow Food Braşov organizează de Ziua României, pe 1 decembrie 2010, la Hotel Kolping din Braşov, o degustare de vinuri din soiuri pure româneşti. Degustarea include 17 vinuri autohtone, ce vor fi însoţite de bucatele tradiţionale cu care acestea pot fi asociate. Evenimentul este prezentat de domnul Doru Dumitrescu, preşedintele Asociaţiei Somelierilor din România.

Pe 10 decembrie 2010 vom sărbători  Terra Madre Day la Braşov, printr-o activitate de educare a gustului în rândul copiilor. Acţiunea constă în vizitarea fermei familiei Căţean din Rotbav, de către un grup de elevi şi cadre didactice de la Şcoala Generală nr. 15. Împreună cu membrii Conviviumului Slow Food Braşov, aceştia vor parcurge “drumul laptelui” – vor urmări traseul laptelui de la animal până la produsul finit, brânza. La faţa locului copiii vor putea face comparaţia între laptele crud, proaspăt muls şi laptele industrial, care se găseşte pe piaţă. Vizita se va încheia în jurul unui bulz cu brânză din belşug, pregătit de către gazde.

Facebook

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează