Produse de post si specialitati din vanat pentru degustare la Targul Slow Food din Brasov

0

Brasov, 24 noiembrie 2011

Mult asteptatul targ de produse traditionale revine weekend-ul acesta in Piata Sfatului, in ton cu atmosfera care prevesteste sosirea iernii. 40 de producatori din toata tara aduc cele mai apetisante produse intre 26 si 27 noiembrie 2011, la Targul Slow Food “Roadele Pamantului®”, organizat in centrul Brasovului.

Astfel, toti brasovenii sunt invitati sa-si umple frigiderele si camarile  pentru urmatoarea saptamana sau sa inceapa sa-si faca proviziile pentru iarna.

De data aceasta, sunteti asteptati sa cumparati  produse „de dulce” si de post, muraturi, branzeturi, ulei presat la rece, paine pe vatra, turta dulce si prajituri de casa, siropuri, vin, fructe si legume de la Stupini.

Oferta targului se imbogateste in acest sfarsit de saptamana, cu cateva produse noi: gem de ghimbir made in Brasov, preparate din  lapte de capra –  de la Calarasi, dulceata de merisoare sau de agrise si zacusca cu ghebe, produse in Suceava, dar si cunoscutele muraturi in saramura Puiucul.

In plus, cei care tin postul Craciunului vor gasi in centrul orasului sarmale de post, zacusca pentru toate gusturile, pastrav afumat sau deserturi traditionale din Maramures – foi cu bulion umplute cu dulceata de mar si dovleac, pandispan de post cu stafide si nuca sau placinta cu mere. Iar daca vi se va face frig, veti putea consuma la standul organizatorilor, un pahar de vin ecologic fiert si aromat cu scortisoara sau ceaiuri bio.

Pentru ca se apropie sezonul rece, producatorii vin si cu produse destinate sa va intareasca in mod natural sistemul imunitar. Asadar, la targ veti gasi o larga varietate de sortimente de miere si o sumedenie de alte produse apicole: capaceala, tinctura de propolis, Apilarnil si chiar faguri cu miere, crescuti direct in borcan.

Unul dintre scopurile organizarii Targului Slow Food “Roadele Pamantului®” este de educare a gustului consumatorilor. La aceasta editie la standul Elk Farm veti avea ocazia sa degustati produse din carne de vanat, precum pastrama sau carnatii de cerb si de mistret ori salamul din carne de urs.

Piata va fi deschisa atat sambata, cat si duminica, intre orele 10.00 si 16.00.

Editia curenta a targului Slow Food de la Brasov este penultima din acest an, in decembrie urmand sa se desfasoare Targul de Craciun. In realizarea acestui eveniment, organizatorii, Conviviumul Slow Food si Asociatia „Roadele Pamantului”® beneficiaza de sprijinul Primariei Municipiului Brasov, Consiliului Local Brasov, Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a Judetului Brasov si al Bisericii Evanghelice CA Brasov.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează