Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Produse cosmetice naturale realizate de elevi prin programul ”Fondul Științescu”

0

Proiectele alese anul acesta pentru a fi finanțate în cadrul celei de-a doua ediții a Fondului Științescu încep a prinde viață.

Unul dintre acestea este ”Natural Beauty”, înscris de Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea”, prin care elevii și profesorii au venit cu ideea producerii de cosmetice naturale, în condiții de laborator, folosind principii, metode și operații științifice.

Proiectul se adresează unui număr de aproximativ 600 de elevi între 12 și 19 ani de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu” Făgăraș  și Școala Gimnazială Recea, din mediul rural. Bugetul alocat prin Fondul Științescu Țara Făgărașului se ridică la 6178.8 de lei.

Ideea proiectului a apărut în momentul în care o elevă a liceului Șenchea aflată la vârsta adolescenței acuza probleme de acnee. Provenind dintr-o familie cu posibilități financiare reduse, tânăra folosea produse de proastă calitate, iar problema nu se rezolva. Astfel, câteva profesoare ale liceului Șenchea au venit cu ideea de a crea împreună cu elevii produse cosmetice naturale, inclusiv o cremă pentru acnee. Proiectul a fost înscris în concurs, fiind ales de juriu printre cele 18 proiecte ce vor primi finanțare pentru a fi puse în practică.

Săptămâna  aceasta proiectul a debutat la Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“, când elevii din 2 clase a IX și o clasă a XII au participat cu mare interes și bucurie la un atelier practic în care îmbinând chimia, bilologia și alte științe exacte, au reușit să realizeze creme de față și balsam de buze doar din ingrediente naturale.  În cadrul acestor ateliere de lucru ce se vor derula până în luna august, elevii îndrumați de profesorii coordonatori vor produce în laboratorul școlii, 3 rețete de balsam de buze, 3 creme cosmetice pentru mâini și față, 2 parfumuri și 2 deodorante solide, cu scopul de a transmite și altor elevi cunoștințele științifice teoretice și practice dobândite. Astfel, în perioada urmatoare, elevii implicați în proiect și-au propus să facă demonstrații la Școala din Recea și la Școala Gimnazială  „Ovid Densușianu”. Le dorim mult succes și inspirație în continuare!

http://fundatiactf.ro/produse-cosmetice-naturale-realizate-de-elevi-prin-programul-fondul-stiintescu/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.