Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prioritatile Brasovului: Infrastructura, Poiana Braşov si patinoarul olimpic

1

Conform Adevărul citaţi de ziarero.realitatea.net Braşovul are câteva priorităţi pentru investiţiile din anul 2010!

Printre proiectele lui 2010 se numără executarea tronsonului trei al ocolitoarei municipiului Braşov, începerea lucrărilor pentru extinderea domeniului schiabil în Poiana Braşov, finalizarea patinoarului olimpic din parcul Tractorul dar şi începerea unor lucrări noi: Bazinul Olimpic de la Sala Sporturilor şi nu în ultimul rând modernizarea Grădinii Zoologice din cartierul Noua.

brasov„Concretizarea proiectelor depinde de fondurile ce vor fi alocate de Guvern. Pe lista proiectelor ce urmează să demareze în 2010 se găseşte şi extinderea domeniului schiabil din Poiana Braşov, dar şi finalizarea reabilitării drumurilor judeţene. La început de an, autorităţile locale şi cele judeţene au început să-şi pregătească proiectele şi priorităţile pentru 2010. Concretizarea lor va depinde, însă, foarte mult, de sumele ce vor fi alocate de Guvern la buget.

Astfel, primarul George Scripcaru este foarte optimist mai ales că, spune el, anul 2009 a fost mai bun decât cel precedent din punct de vedere al execuţiei bugetare. „Am avut un buget mai mare, dar trebuie să spun că am primit şi finanţări consistente de mai multe milioane de euro de la Guvern care au degrevat bugetul local de anumite cofinanţări pe proiectele în derulare”, a precizat Scripcaru. El speră că Braşovul va primi în continuare cofinanţări astfel ca proiectele să se şi concretizeze.”

(Foto Florin Ghinda, 2009)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

 1. avatar

  http://www.pensiuneasarah.piczo.com
  Pensiunea Sarah Rausor
  Parcul National Retezat – cel mai frumos parc din lume.

  Flora si fauna sunt diversificate. O treime din totalul speciilor de plante existente pe teritoriul Romaniei se regaseste in Retezat. Cele aproape 1.200 de specii de plante fac ca arealul sa fie renumit si in randul botanistilor. Interesul acestora pentru Retezat s-a manifestat inca din a doua jumatate a secolului al XVlll-lea.

  De atunci si pana acum, in Retezat au fost descoperite 90 de feluri de plante specifice doar Carpatilor, iar mare parte dintre ele se pot gasi numai aici. De asemenea, in Retezat se afla cea mai mare concentratie de pinus cembra, numit popular zambru, un conifer din specia pinilor.
  Parcul National Retezat – Carpatii Meridionali
  Parcul National Retezat – Carpatii Meridionali.

  Parcul National Retezat adaposteste 55 de specii de mamifere (dintre care 22 sunt ocrotite de lege) si ofera conditii bune pentru supravietuirea celor mai importante dintre carnivorele mari ale Europei (lupi si rasi). Caprele negre, cerbii si capriorii sunt si ei bine protejati de munte. Portiunea calcaroasa a masivului este si acum folosita de ursi ca adapost pe timp de iarna.

  Pisicile salbatice fac si ele parte din bogatia faunistica a zonei la care, recent, s-au adaugat si marmotele (20 de exemplare de marmota alpina din Alpii Austrieci au fost introduse in Parc in urma unei actiuni a Academiei Romane, in zona Lacului Gemenele. Acum, marmote se pot intalni in toate vaile si caldarile glaciare importante ale masivului). Numarul total al speciilor de animale care traiesc in Parcul National Retezat este de ordinul miilor.
  80 de lacuri
  Parcul National Retezat – Carpatii Meridionali
  Lacul Bucura, cel mai intins lac glaciar din Romania (aproape 9 ha), Parcul National Retezat.

  Cu aproximativ 80 de lacuri, dintre care 58 permanente, Masivul Retezat detine aproape 40 la suta dintre lacurile glaciare de pe teritoriul Romaniei. Lacurile, alimentate de zapada topita a crestelor, ofera privelisti de vis.

  Una dintre cele mai spectaculoase este cea de pe traseul dintre Bucura si Zanoaga. Taul Portii, Taul Agatat, Florica, Viorica, Ana si Lia se insira pe versantul sudic al Judelui, iar „caldarea“ formata intre Judele si Peleaga este dominata de Bucura, cel mai intins lac glaciar din Romania (aproape 9 hectare). Cel mai adanc lac glaciar este insa Zanoaga, 29 de metri; aici se inregistreaza si cel mai mare volum de apa, aproape 700.000 de metri cubi.
  Parcul National Retezat – Carpatii Meridionali
  Lacul Zanoaga, cel mai adanc lac glaciar din Romania – 29 metri, Parcul National Retezat.

  Dispunerea celor 58 de lacuri glaciare permanente in caldari, pe trepte de versanti, in complexe sau izolate si concentrarea lor intr-un singur masiv muntos atrage an de an nu numai admiratia turistilor, ci si atentia oamenilor de stiinta.

  Lacurile si raurile sunt populate de pastravi iar in arealele calcaroase isi face simtita prezenta vipera.

  30 la suta dintre turistii care vin anual in Retezat sunt straini. Strainii spun ca vin in Retezat pentru doua lucruri importante: frumusetea peisajelor si „salbaticia“ zonei. Retezatul atrage ca un magnet pentru ca este impunator, spectaculos si primitor.
  Parcul National Retezat – Carpatii Meridionali
  Parcul National Retezat, vedere generala.

  Parcul National Retezat a intrat in cursa demarata de Fundatia New 7 Wonders pentru a fi alese cele sapte minuni naturale ale lumii. Demersul apartine Fundatiei New 7 Wonders, acelasi organism care a reusit, cu doi ani in urma, dupa o campanie similara, sa stabileasca cele 7 minuni ale lumii contemporane (obiective create de om).

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.