Primul popas al caravanei Docuart, Brașov – 1 martie

0

Caravana Docuart a făcut sâmbătă, 1 martie, un prim popas în Brașov. Drept pentru care doamnele și domnișoarele au fost întâmpinate cu câte o brățară mărțișor la intrare de echipa Docuart. Evenimentul a avut loc la Sala Patria, care a redevenit la început de primăvară, spre bucuria multora, cinematograful de altă dată.

_MG_6408

Oamenii s-au strâns curioşi, cu interes real, din număr în ce în ce mai mare și s-au arătat bucuroși de apariția unui eveniment de acest gen. Primele proiecţii le-au captivat privirile şi au atres atenţia spectatorilor. În cele ce au urmat, şi-au facut apariţia Anda Puşcaş şi criticul de film Florin Barbu pentru o sesiune de intrebari şi raspunsuri cu cei aflați în sală. S-a vorbit cu drag şi spor despre documentarul interviu realizat de Anda în 2011, „Stremţ 89”, care i-a adus numeroase premii, printre care şi trofeul festivalului “Bucureşti Docuart Fest” 2013. Spectatorii s-au amuzat pe seama documentarului şi a poveştilor împărtăşite de tânăra realizatoare.

Cea de-a doua sesiune de întrebari și răspunsuri i-a oferit șansa Laurei Căpățână Juller să ajungă pentru prima dată cu documentarul ei în orașul natal. „aici…adică acolo” propune ca subiect o problemă de actualitate, nuanțând drama copiiilor crescuți de bunici, ai căror părinți muncesc peste granițe.

Caravana a fost însoțită și de Cătălina Grama, care a împartaşit prin prisma experienţei cinematografice, pareri şi observaţii privitoare la energia pe care spectatorii o acumulează în urma emoțiilor reale transmise într-un documentar.

Experiența Docuart Braşov a luat sfârșit pentru aceasta perioadă, urmând experiența Sibiu pe 8 martie! Evenimentul a fost realizat cu sprijinul CNC (Centrul Național al Cinematografiei)

_MG_6443

Eveniment realizat cu sprijinul CNC (Centrul Național al Cinematografiei)

Partener: Primăria municipiului Brașov: Sala Patria,

Sponsor: Ribox

Parteneri media locali: brasovultau.ro  //  Mix2 TV  //  MixTV  //  Fagaras TV

Parteneri media:

Digi24 Brasov  //  Ca-n Filme  //  radioguerrilla.ro  //  cinemarx.ro  //  cooperativaurbana.ro  //  zilesinopti.ro  //  gratuitor.ro  //  lapunkt.ro  //  cinefun.ro  //  romaniapozitiva.ro  //  ziarulmetropolis.ro  //  e-cultura.info

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează