Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul parc rustic din Cluj se extinde! Parcul „La Butuci”

0

Parcul “La Butuci”: Povestea merge mai departe

Primul parc rustic din Cluj se extinde

Primul parc rustic ecologic din Cluj “La Butuci”, va fi extins în intervalul 3-18 septembrie 2011. Situat pe malul râului Someș, acesta a fost amenajat în toamna anului trecut de către Organizația Studenților pentru Turismul Românesc (OST), în urma concursului de idei “Fiecare parc are povestea lui”, organizat de Fundația Comunitară Cluj alături de compania de credite de consum Provident Financial România. Valoarea grantului acordat echipei OST pentru implementarea proiectului de extindere este de 8.000 de lei.  Anul acesta, OST va implementa proiectul în parteneriat cu Asociația pentru Turism Activ Cluj.

„Anul trecut am îmbogățit Clujul cu un colț de natură, situat chiar în mijlocul orașului, la inițiativa unei echipe entuziaste de tineri. Pe noi ne-a cucerit și funcționalitatea aparte a parcului, pe lângă profilul său ecologic, și anume ideea de spațiu deschis celor care vor să organizeze evenimente artistice ad-hoc. Mai mult, reacția pozitivă a clujenilor din diferite categorii de vârstă ne-a convins atât pe noi, cât și pe partenerii noștri, că parcul merită să fie extins, astfel încât să răspundă nevoilor unui public atât de divers”, subliniază Simona Șerban, Directorul executiv al Fundației Comunitare Cluj.

La finele lunii iulie, voluntarii OST au realizat o serie de consultări publice în rândul clujenilor – prin chestionare directe, dar și on-line – oferindu-le acestora prilejul de a veni cu sugestii pentru continuarea proiectului. Astfel, vor fi amplasate noi piese de mobilier în parc, cum ar fi leagăne, bănci, suport pentru cățărări cu plasă, băncuțe pentru amfiteatru. De asemenea, va fi amenajat un suport pentru panou de proiecție în fața amfiteatrului, cărările vor fi delimitate cu pietriș, urmând să fie realizate și marcaje pe piatră de râu și tăblițe cu legenda acestora.

Finanțarea extinderii parcului a fost asigurată și în acest an de către Provident Financial România, care va oferi, prin intermediul voluntarilor săi, și o mână de ajutor la montarea noilor obiecte de mobilier.

„Extinderea parcului La Butuci este o dovadă a succesului de care se bucură în Cluj acest loc de joacă unic și suntem încântați să putem continua colaborarea cu Fundația Comunitară Cluj și cu Organizația Studenților pentru Turismul Românesc. De altfel, <Fiecare parc are povestea lui> devine treptat un nume cunoscut în România, pe măsură ce extindem acest proiect în orașe noi. Până la sfârșitul acestui an el va fi fost implementat în șase orașe și sperăm să putem dubla acest număr până la sfârșitul anului viitor”, a declarat Russell Johnsen, directorul general al Provident Financial România.

La rândul său, echipa care se ocupă de implementarea proiectului de extindere a demarat și o campanie de recrutare de voluntari din rândul clujenilor. Cei interesați să se implice în acest proiect sunt invitați să trimită un mesaj la adresa labutuci@gmail.com, cu nume, presnume, datele de contact și zilele în care există interes pentru implicarea în activitățile de extindere până sâmbătă. 3 septembrie 2011.

Ne bucurăm că avem din nou ocazia să colaborăm cu Fundația Comunitară Cluj și compania Provident într-un proiect cu o mare valoare sufletească pentru noi. Dacă extinderea și dezvoltarea parcului nostru preferat, <La Butuci> va avea cel puțin impactul de anul trecut, atunci cu siguranță va fi un succes! Un element de noutate este dorința de a implica activ comunitatea în dezvoltarea parcului. Așteptăm entuziasmați să ne unim din nou forțele, toți voluntarii Provident, OST, ATAC și alți doritori pentru dezvoltarea unui parc unic în Transilvania!”, sublinază Diana Bobiș, coordonator resurse umane OST.

Lucrările vor demara sâmbătă, 3 septembrie 2011, parcul urmând să fie redeschis luni, 19 septembrie 2011.

***

Despre Fundaţia Comunitară Cluj

Punem in legătură nevoile și resursele Clujului, pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Stimulăm implicarea și inițiativa clujenilor, pentru un oraș în care sa îți facă plăcere să locuiești, să îți crești copiii, să studiezi.

Fundația Comunitară Cluj inspiră implicarea oamenilor. Valorile noastre sunt: transparența, profesionalismul, parteneriatul, impactul pe termen lung. Credem că fiecare clujean și companie cu interes local pot contribui la transformarea orașului în locul pe care il visăm.

În perioada 2008-2010, am gestionat și oferit finanțări în valoare totală de 503. 427,84 de lei, pentru 100 de proiecte în cadrul programelor noastre, respectiv pentru 42 de bursieri.

Despre Fiecare parc are povestea lui

Programul “Fiecare parc are povestea lui” a fost inițiat în 2010 de către compania de credite de consum Provident Financial România și reprezintă un proiect de responsabilitate socială care își propune să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale clienţilor și ale comunităţilor în care Provident este prezentă.

Până în prezent, Provident a acordat micro-finanţări pentru reamenajarea unor parcuri şi locuri de joacă în patru oraşe din țară: Cluj-Napoca, Iași, Galați și Craiova.

În noiembrie 2010, Fiecare parc are povestea lui a fost votat proiectul lunii de către cititorii site-ului www.responsabilitatesociala.ro

Pentru implicarea în acest proiect, Provident a primit două premii: cel mai bun program de voluntariat corporatist în cadrul Galei Don’Or, la Cluj, respectiv premiul pentru compania anului la Gala Voluntarilor 2010, la Iași. Pentru mai multe informații, vizitați www.parcultau.ro

Despre Provident Financial România

Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și membră a Asociației Societăților Financiare din România (ALB).

Provident sprijină primul program non-profit de educaţie financiară din România destinat publicului larg. Programul este derulat de APC România sub patronajul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (www.bugetulfamiliei.ro). De la începutul activității în România, Provident a investit aproape 500.000 de euro în programe de responsabilitate socială.

În 2009, Provident s-a clasat pe locul al doilea în topul companiilor mari din România cu cele mai ridicate niveluri de implicare şi mulţumire ale angajaţilor, potrivit unui studiu realizat de Hewitt Associates, un consultant independent în resurse umane. Pentru mai multe informații, vizitați www.provident.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.