Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primul concurs naţional de design de carte: „Cele mai frumoase cărţi din România”

0

Scânteie din Cluj pentru primul concurs naţional de design de carte:

„Cele mai frumoase cărţi din România” 

Proiectul „Cele mai frumoase cărţi din România” înseamnă:

• Concurs naţional de design de carte

• Master-class pe tema designului de carte, la Bucureşti, susţinut de una dintre cele mai importante specialiste internaţionale în book design: Uta Schneider (Germania)

• Expoziţie cu titlurile finaliste, la Tîrgul Internaţional de Carte de la Frankfurt (ediţia 2012) şi la Bucureşti

Ongul clujean, Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură lansează primul concurs naţional de design de carte din România. Proiectul este organizat în parteneriat cu Uniunea Editorilor din România,  Headsome Communication, Clubul Ilustratorilor, Galeria Posibila, Infocarte UNAgaleria şi Asociaţia Idioma. Competiţia este parte a proiectului „Cele mai frumoase cărţi din România”, un eveniment menit să iniţieze o dezbatere profesionistă pe tema designului de carte şi să ajute la profesionalizarea acestui domeniu. Proiectul îşi propune să promoveze cele mai valoroase realizări autohtone în domeniul designului de carte, atît la nivel naţional, cît şi la nivel european.

Concursul naţional de design de carte, o conferinţă  (master-class) dedicată profesioniştilor din domeniu, susţinută de una dintre cele mai importante specialiste internaţionale ale momentului, Uta Schneider (Germania) şi două expoziţii (la Frankfurt şi Bucureşti) – acestea sînt cele trei componente ale proiectului „Cele mai frumoase cărţi din România”, aflat anul acesta la debut.

Concursul de design de carte, de interes atît pentru profesioniştii din industria cărţii, cît şi pentru artiştii vizuali şi publicul larg, îşi propune să evalueze cărţile ultimilor 2 ani, realizate în România sau Republica Moldova.

Înscrierile vor avea loc pînă în data de 2 octombrie, iar anunţarea finaliştilor, pe 8 octombrie. Cei interesaţi vor putea găsi mai multe detalii despre concurs pe www.celemaifrumoasecarti.ro.

Jurizarea va avea loc în perioada 3-7 octombrie. Juriul este alcătuit din 5 specialişti români (Tim Nădăşan, Mircia Dumitrescu, Stela Lie, Nicu Ilfoveanu, Mario Demezzo) şi un consultant extern: Uta Schneider (Germania).

Pe data de 4 octombrie, Uta Schneider, una dintre cele mai apreciate specialiste în domeniul graficii de carte, directoare timp de 11 ani a Fundaţiei Buchkunst din Frankfurt (organizator al competitiei „Best German Book Design” şi al concursului  „Best Book Design from all Over the World”), va susţine o conferinţă (master-class) pe tema tendinţelor actuale şi a criteriilor de evaluare în domeniul designului de carte.

Cele două expoziţii plănuite să aibă loc în cadrul proiectului „Cele mai frumoase cărţi din România” vor avea locla Frankfurt, în cadrul ediţiei de anul acesta  a Tîrgului Internaţional de Carte (10-14 octombrie), la standul României, apoila Bucureşti, la finalul lunii octombrie. În cadrul vernisajului expoziţiei dela Bucureşti, va avea loc şi ceremonia de premiere. Dintre cărţile nominalizate, juriul va acorda 3 distincţii (Premiul I, Premiul al II-lea şi Premiul al III-lea) şi un Premiu de încurajare pentru tinerii graficieni.

Proiectul  „Cele mai frumoase cărţi din România” este realizat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Organizator: Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură

Parteneri: Uniunea Editorilor din România, Headsome Communication, Clubul Ilustratorilor, Galeria Posibila, Infocarte.ro, UNAgaleria, Asociaţia Idioma, Square Media, BookMag

Parteneri media: Modernism.ro, Accente, Agenţia de Carte, Bookaholic, Bookland, Be-Where, Dilema Veche, LiterNet, Observator cultural, Radio România Cultural, Ziarul de duminică, 24-FUN

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.