Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primăria Alba Iulia investește 570.000 euro în 2015 pentru evenimente care să crească turismul în cetate

0

Primăria Alba Iulia a pregătit pentru anul 2015 o serie de evenimente care vor atrage noi turiști și vor încânta locuitorii orașului. Întrucât anul 2015 este an aniversar, cetatea împlinind 300 de ani de la începerea lucrărilor de construcție, autoritățile și-au propus ca anul 2015 să fie unul memorabil, atât pentru locuitorii orașului, cât și pentru turiști. Din acest motiv au pregătit un mix de evenimente pentru toate gusturile, inclusiv festivaluri de muzică și film, competiții pentru copii, dar și weekenduri speciale în Cetatea Alba Carolina.

Evenimentele culturale care vor avea loc anul acesta în Alba Iulia fac parte din strategia de promovare a orașului și, în special, de creștere a numărului de turiști în Cetatea Alba Carolina, după renovarea acesteia din fonduri europene. Autoritățile și-au propus ca în 2015 să atragă un număr dublu de turiști străini față de acum 2 ani.

Alba-Iulia-12

Investiții de 129.000 euro pentru evenimentele din luna mai

În luna mai vor avea loc două dintre cele mai așteptate evenimente ale anului, Festivalul Roman Apulum și Zilele Orașului.

 

Festivalul Roman Apulum va avea loc între 2 – 3 mai și va cuprinde evenimente care vor evoca peste doua mii de ani de istorie. Participanții vor avea ocazia să asiste la târguri de sclavi, lupte de gladiatori, războaie daco-romane, demonstrații militare, ateliere meșteșugărești tradiționale, dansuri și jocuri antice. Pe lânga aceste momente, va avea loc și schimbarea gărzii din cetate, tradiție devenită deja celebră pentru numărul de turiști pe care îl atrage anual.

La sfârșitul lunii mai, Alba Iulia va deveni capitala distracției pentru trei zile. În perioada 29 – 31 mai vor avea loc Zilele Orașului, ce vor include concerte de muzică ușoară, populară, competiții sportive și focuri de artificii.

Lista completă a evenimentelor în perioada mai – decembrie 2015

Festivalul Roman Apulum, Zilele Cetății                         2 – 3 mai 2015

Zilele Orașului                                                          29 – 31 mai 2015

Cetatea Copiilor                                                       1 iunie 2015

Sărbătoarea muzicii                                                19 – 21 iunie 2015

Feeric Fashion Days                                               4 – 5 iulie 2015

Competiția RoWmania                                            25 – 26 iulie 2015

Expoziția chinologică                                              15 – 16 august 2015

Festival Dilema Veche                                            21 – 23 august 2015

Suflet de Român                                                      15/29 august 2015

Alba Iulia Music and Film Festival                        4 – 6 septembrie 2015

Sărbătoarea Încoronării                                          15 octombrie 2015

Festival de România                                               27 noiembrie – 1 decembrie 2015

Sărbătorile iernii                                                       5 – 31 decembrie 2015

Weekend-uri în cetatea Alba Carolina                 1 mai – 27 septembrie 2015

Calendar Alba Iulia 2015

Despre Alba Iulia

Oraș al Marii Uniri a Românilor și Cealaltă Capitală a României, Alba Iulia și-a început călătoria ca „destinație turistică” imediat după intrarea României în Uniunea Europeană. Întregul Centru Istoric al orașului a fost refăcut, cetatea orașului a fost renovată din fonduri europene, iar anual noi evenimente și spații comerciale populează această zonă. Investițiile de până acum în renovarea celei mai mari cetăți de tip Vauban din România și în transformarea orașului Alba Iulia au totalizat 150 milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene nerambursabile. Au echivalat cu 2.500 euro pe cap de locuitor al orașului, 1.500 de noi locuri de muncă create în ultimii șapte ani și o rată a șomajului de sub 4%. Mai multe informații despre Alba Iulia turistică  sunt disponibile pe site-ul ViziteazaAlbaIulia.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.