Țara Făgărașului: Prima ediție a programului Arvato Alternative Language Program s-a încheiat

0

Arvato Bertelsmann România, alături de  Fundația Comunitară Țara Făgărașului, anunță încheierea primei ediții a Arvato Alternative Language Program,desfășurat pe parcursul perioadei Octombrie 2016-Iunie 2017, printr-un eveniment în Coresi Shopping Center, în cadrul căruia toți cei prezenți vor putea vedea ce s-a realizat în cadrul fiecărui proiect finanțat și vor putea auzi experințele celor 10 bursieri, susținuți tot prin  Arvato Alternative Language Program

Arvato Alternative Language este un program dezvoltat pe două direcții: proiecte educaționale și burse. Acesta are scopul de a ȋncuraja şi susţine ȋnvăţarea limbilor străine ȋn rândul elevilor, dar și susţinerea profesorilor care doresc să se implice ȋn proiect cu idei inovatoare şi metode alternative de predare.

În cadrul primei ediții a Arvato Alternative Language Program au fost înscrise 21 de proiecte care se adresează liceenilor din orașele din județul Brașov. Aplicațiile au provenit de la echipe formate din profesori, elevi și organizații neguvernamentale. 11 proiectele selectate au promovat atât colaborarea dintre educatori și elevi, precum și legătura dintre diverse arii ale limbilor străine (vocabular, fonetică, gramatică, etc.) și dintre mediul rural și urban.

În cadrul bugetului în valoare de 90.000 de lei destinat proiectelor educaționale, au fost selectate 12 proiecte pentru a primi finanțare: Audiovisual Echoes, Centrul de Promovare a Specificului Lingvistic și Cultural German, Clubul de Lectură în limba lui Goethe, Concurs de Creativitate „Speak Out” în Limba Engleză (ediția a XI-a) și în Limba Germană (ediția I), Culture through English, EPMagazine, Festival Județean de Creație și Interpretare Artistică în limba engleză, history.art.heritage. FăgărașCountyGameBook, Să explorăm lumea Știintelor Exacte (SELSE), Sprechen Sie Deutsch?, Supraviețuirea eului.

S-au organizat ateliere de sunet și imagine în limba engleză cu un tutor nativ, teatru în limba germană în mediul rural, concurs județean de creativitate și monologuri în engleză și germană, cursuri de scriere creativă care s-au materializat în articole publicate într-o revistă de specialitate internațională, sesiuni de storytelling, gamebook despre istoria artei, seminarii despre aplicabilitatea științelor exacte în cotidian în limba germană, concurs între familii în și despre limba germană și astfel elevii au descoperit frumusețea limbilor străine dincolo de cuvinte si expresii învățate pe de rost. Elevi, studenți, profesori, specialiști pasionați de engleză și germană și oameni dedicați, cu toții au petrecut peste 1500 de ore derulând activități de voluntariat, ca elevii din orașele din județul Brașov să se apropie de limbile străine prin practică.

De asemenea, în cadrul primei ediții a Arvato Alternative Language Program, au fost primite 36 de aplicații din partea liceenilor din orașele din județul Brașov pentru acordarea a 10 burse de studiu în valoare de 2500 de lei fiecare. 

Suma totală alocată pentru acordarea de burse pentru elevi a fost de 25.000 de lei.

Așadar, Arvato Alternative Language Program finanțează proiecte educaționale, care își propun să facă învățarea limbilor străine (engleză și/sau germană) creativă, inovatoare și totodată să promoveze avantajele cunoaşterii unei limbi străine printre elevi, precum și burse pentru liceenii pasionați de limbile străine.

De asemenea, prin Arvato Alternative Language Program sunt finanțaţi profesori de limba engleză și germană din liceele și cluburile de elevi sau organizațiile neguvernamentale din orașele județului Brașov pentru ca aceștia să dezvolte proiecte centrate pe elevii claselor IX-XII.

Valoarea financiară anuală a Arvato Alternative Language Program este de 115.000 de lei din care 90.000 de lei sunt destinați finanțării proiectelor educaționale, iar 25.000 reprezintă suma totală alocată burselor pentru elevi.

 unnamed

Arvato este un furnizor european principal de BPO care traieşte şi respiră tehnologie digitală. Peste 70.000 de angajaţi proiectează şi produc soluţii personalizate pentru clienţii business din ȋntreaga lume, acoperind o gamă largă de procese comerciale alături de lanţuri de servicii integrate.  Arvato este o filială deţinută integral de Bertelsmann SE & Co. KgaA iar de la deschiderea primului sediu in Romȃnia, ȋn Braşov, ȋn anul 2010, compania a crescut avȃnd acum, peste 1000 de angajaţi la nivel naţional. Pe langă sediul din Braşov, Arvato mai este prezent ȋn Sibiu şi ȋn Cluj-Napoca. În toate aceste locaţii, angajaţii Arvato oferă suport  ȋn mai mult de 14 limbi străine ȋn domenii precum: turism, financiar, jocuri/console, IT, Hardware, Software, vanzări, E-commerce şi automotive.

Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) este o instituție locală care funcționează ca un mecanism de identificare a nevoilor, dar și a oportunităților, propune strategii, creează mediul pentru sprijinirea și dezvoltarea comunității și urmărește în activitatea sa beneficiul public. FCTF stimulează spiritul filantropic, implicarea de orice manieră în proiectele și campaniile propuse, prin dedicarea rezultatelor exclusiv comunității și printr-o administrare atentă și transparentă. Misiunea Fundaţiei Comunitare Ţara Făgăraşului este de a inspira şi de a susţine iniţiative locale, de a mobiliza resurse şi de a aduce împreună oameni şi organizaţii care să aibă dorinţa şi capacitatea să contribuie pe termen lung la dezvoltarea de comunităţi generoase, responsabile, solidare şi încrezătoare în propriul lor viitor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.