Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premiu pentru inovatie structurala pentru o echipa clujeana / Valahia Tower

0

„Printre atâtea ştiri legate de politică şi războaie, o astfel de ştire s-ar încadra numai bine, pentru a schimba puţin nota pesimistă a informaţiilor generale„. Argumentul mailului primit azi la redacţie m-a convins. Este adevărat, paginile cotidianelor, sumarul emisiunilor de ştiri, conţinutul site-urilor sunt pline de veşti catastrofale, actuale bineînţeles, dar, o, cât de prozaice! Niciodata nu este vorba despre realizări cotidiene, despre eroi obişnuiţi, eroi decenţi, români de calitate care se încadrează în ceea ce ce numesc eu elite.

Astăzi, din întâmplare, elitele mele vin de la Cluj, din Transilvania (de ce nu este încă acest oraş capitală culturală europeană?). O echipă formată din studenţi din anul IV ai Facultăţii de Construcţii, Ioan Alexandru Manea, Ioana Haţegan, Artur Auner, Daniela Selagea, Ovidiu Şerban şi Adrian Borşa, a proiectat şi construit un model la scara 1:72 care a reprezentat o clădire cu 29 de etaje, numită Valahia Tower, prevăzută cu amortizori pe baza de frecare pentru disiparea energiei seismice. Modelul a fost prezentat la Competiţia anuală de proiectare seismică (Seismic Design Competition – SDC) a Earthquake Engineering Research Institute (EERI) din SUA.

Finalul poveştii? Lucrarea a fost distinsă cu premiul Egor Popov pentru inovaţie structurală. Atunci, există români fericiţi? Eu cred că da.

Povestea completa pe presseurop.eu

PS: Multumim Vali pentru informatie!

foto Florin Ghinda, Cluj 2010


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.