Premiu pentru inovatie structurala pentru o echipa clujeana / Valahia Tower

0

„Printre atâtea ştiri legate de politică şi războaie, o astfel de ştire s-ar încadra numai bine, pentru a schimba puţin nota pesimistă a informaţiilor generale„. Argumentul mailului primit azi la redacţie m-a convins. Este adevărat, paginile cotidianelor, sumarul emisiunilor de ştiri, conţinutul site-urilor sunt pline de veşti catastrofale, actuale bineînţeles, dar, o, cât de prozaice! Niciodata nu este vorba despre realizări cotidiene, despre eroi obişnuiţi, eroi decenţi, români de calitate care se încadrează în ceea ce ce numesc eu elite.

Astăzi, din întâmplare, elitele mele vin de la Cluj, din Transilvania (de ce nu este încă acest oraş capitală culturală europeană?). O echipă formată din studenţi din anul IV ai Facultăţii de Construcţii, Ioan Alexandru Manea, Ioana Haţegan, Artur Auner, Daniela Selagea, Ovidiu Şerban şi Adrian Borşa, a proiectat şi construit un model la scara 1:72 care a reprezentat o clădire cu 29 de etaje, numită Valahia Tower, prevăzută cu amortizori pe baza de frecare pentru disiparea energiei seismice. Modelul a fost prezentat la Competiţia anuală de proiectare seismică (Seismic Design Competition – SDC) a Earthquake Engineering Research Institute (EERI) din SUA.

Finalul poveştii? Lucrarea a fost distinsă cu premiul Egor Popov pentru inovaţie structurală. Atunci, există români fericiţi? Eu cred că da.

Povestea completa pe presseurop.eu

PS: Multumim Vali pentru informatie!

foto Florin Ghinda, Cluj 2010


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează