Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Pregatit pentru maine”

0

Sibienii ce apreciaza un stil de viata sanatos sunt invitati pe data de 31 mai, sa alerge pentru a sustine proiectul “Pregatit pentru maine” al Asociatiei ReGeneratia.

Prin acest proiect, Asociatia isi propune sa dezvolte competente si aptitudini noi pentru copiii institutionalizati din cadrul Complexului de Servicii Sibiu. ReGeneratia participa in acest an la semi-maraton cu 11 alergatori si si-a propus sa stranga 2460 lei, un sfert din suma bugetata pentru derularea acestui proiect. Restul sumei va fi acoperit din surse proprii ale asociatiei.

            “Cu acest proiect ne-am inscris ca participanti la semi-maratonul organizat de Fundatia Comunitara Sibiu si Asociatia PeDale din 31 mai. Pe scurt, acest eveniment sportiv are rolul de a aduce laolalta mediul ONG care propune proiecte in beneficiul comunitatii sibiene, alergatori si donatori individuali care sustin aceste proiecte: fie alearga pentru ele, fie doneaza o suma de bani pentru un alergator care sustine un anumit proiect. A treia componenta a evenimentului sportiv il reprezinta mediul de afaceri din Sibiu care sponsorizeaza evenimentul sau de cele mai multe ori sustine diverse proiecte inscrise prin crearea unor echipe de alergatori, angajati in firmele respective” a declarat Aura Cristiana Serea, manager ReGeneratia”.

pregatit pentru maine

            „Tinerii care ies din sistemul de protectie speciala si isi cauta un loc de munca, duc lipsa unor competente elementare, care le reduc sansele de angajare pe piata muncii. Prin acest proiect, 20 de tineri institutionalizati, vor avea acces la un program non-formal adresat nevoilor lor si situatiilor de viata cu care se vor confrunta dupa ce li se inceteaza masura de protectie.

            Pe termen mediu si lung, apreciez ca acestora le va fi mai usor sa faca alegerile corecte si potrivite in ceea ce priveste cariera profesionala, vor deprinde abilitatile necesare pentru a convinge angajatorii ca merita sansa de a fi angajati si ca au dreptul sa fie tratati cu respect si incredere.

            Pe cale de consecinta, proiectul m-a atras din prima clipa si pe langa faptul ca il sustin cu toata deschiderea, am ales sa o sustin si pe Aura Serea, care s-a angajat sa alerge la maraton, pentru ca acest proiectsa devina realitatea de maine pentru tinerii nostri”, a declarat directorul executiv al DGASPC Sibiu, doamna Laura Camelia Vilsan.

logo ReGeneratiaBeneficiarii proiectului sunt tineri,cu varste cuprinse intre 16 si 22 ani, iar in perioada iulie-septembrie se vor desfasura in cadrul proiectului 6 ateliere, in cele 2 centre de plasament “Gulliver” si “Tavi Bucur” din cadrul Complexului de servicii Sibiu, ateliere care vor aborda urmatoarele tematici: Prieteni si anturaj, Laborator de creativitate si Dialog despre cariera.

Activitatile vor avea loc de doua ori pe luna si vor imbina jocuri, exercitii, activitati creative, dialoguri deschise si biblioteca vie pentru tinerii beneficiari.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.