Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Poziția oficială a organizatorilor Zilelor Culturale Maghiare din Cluj referitoare la concertul susținut de Nagy Feró și formația Beatrice din 16 august 2016

1

Organizatorii Zilelor Culturale Maghiare din Cluj doresc să sublinieze și să clarifice aspecte importante cu privire la informațiile tendențioase și trunchiate apărute în presă pe tema concertului susținut de Nagy Feró și formația Beatrice în 16 august 2016, în cadrul Zilelor Culturale Maghiare din Cluj.

Ne exprimăm regretul că mesajul transmis în cadrul concertului nu a fost înțeles, iar către publicul larg a fost transmis un mesaj greșit. Pe ecranele din Piața Unirii din Cluj-Napoca, în timpul melodiei „Secolul XX”, au apărut imagini cu figuri care au marcat într-un mod tragic și regretabil istoria europeană și mondială. Precizăm că versurile cântecului se îndreaptă împotriva acestor figuri istorice și a ideologiilor nocive ale acestora. Versurile cântecului caracterizează actele acestora drept „teroare” și „coșmar”.

Organizatorii Zilelor Culturale Maghiare din Cluj condamnă orice acțiune extremistă. Zilele Culturale Maghiare din Cluj reprezintă de 7 ani un eveniment cultural care este o punte între comunitatea maghiară și comunitatea română. Am fost și suntem susținătorii tuturor evenimentelor care au sprijinit și sprijină Clujul în demersurile sale de a deveni Capitală Europeană a Tineretului in 2015, respectiv pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Organizatorii Zilelor Culturale Maghiare din Cluj se delimitează în mod categoric de orice declarație sau gest cu caracter discriminator sau instigator la ură și, în general, de orice declarație sau gest care ar putea leza publicul.

Considerăm că știrea difuzată la nivel național de postul public pune, în mod nejustificat și regretabil, într-o lumină negativă Zilele Culturale Maghiare din Cluj și este de natură să aducă atingere reputației și bunei funcționări a evenimentului. Subliniem că Zilele Culturale Maghiare sunt o manifestare de mare anvergură, includ 500 de evenimente, se desfășoară pe durata a opt zile și au anual un public multietnic care ajunge la 300.000 de persoane, iar numărul de parteneri instituționali se ridică la 100.

Clujul a suferit suficient ca urmare a naționalismului provocator, iar materialele de presă care au un caracter tendențios și manipulator pot să ducă la erodarea climatului de colaborare și de conviețuire absolut normală, într-un oraș care, în sfârșit, și a recăpătat statutul de capitală a Transilvaniei din punct de vedere economic, social și cultural.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

  1. avatar

    Nu inteleg nimic din aceasta pozitie oficiala, pentru ca nu spune foarte clar care este esenta acuztiilor (eu unu nu stiu despre ce este vorba) si nici nu vine cu precizari exacte in apararea acestei pozitii oficiale.
    Asadar, care este mesajul gresit pe care postul national l-a transmis si care este raspunsul punctual al organizatorilor….??

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.