Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Povești uluitoare și concerte electrizante la Astra Film Sibiu 2015

0

Centrul istoric al Sibiului freamătă zilele acestea sub greutatea celor mai grozave povești pe care le-a văzut orașul. Astra Film Festival 2015 a adunat într-o singură secțiune filme din toată lumea care descriu realități ce te vor face să rămâi țintit în scaun la finalul proiecției.

AFF - ziua 2 (1)

Spre exemplu, aflați povestea lui Denice. La 18 ani să faci parte din industria pornografiei înseamnă bani, foarte mulți bani și distracție. La 25 de ani realitatea te lovește precum un tren. Naked spune povestea dezbrăcată de clișee a lui Denice, cea mai de succes actriță de filme pentru adulți din Danemarca. Filmul poate fi văzut vineri – 9 octombrie, de ora 22:30, la Sala Thalia.

Cu toții știm că populația pământului este în continuă creștere și că, în câțiva ani, vom fi șapte miliarde de oameni. Documentaristul Werner Boote a căutat cele mai populate locuri de pe planetă pentru a ne arăta ce se va întâmpla cu omenirea odată ce pământul devine neîncăpător. Population Boom va fi proiectat sâmbătă – 10 octombrie, de la ora 13:00, în Aula Magna ULB.

De ce ne plângem în fiecare zi că nu avem timp pentru tot ce ne-am propus, dacă zi de zi apar noi tehnologii menite să ne facă viața mai ușoară și să ne ofere mai mult timp? Filmul Speed, In Search of Lost Time, în regia lui Florian Opitz ne arată că, în realitate, devenim sclavii tehnologiei și nu stăpânii ei. Sâmbătă – 10 octombrie de la ora 11:00 și duminică – 11 octombrie de la ora 18:00, în Aula Magna a ULB.
Atmosfera creată de cele mai bune filme documentare din țară și străinătate este completată cu o selecție de muzicieni și instrumentiști hotărâți să facă Sibiul să danseze. Pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în Piața Mică și pe scena Sălii Thalia răsună ritmuri diverse și genuri muzicale menite să se potrivească precum o mănușă programului AFF 2015.

Sibienii au făcut deja cunoștință cu Fanfara lui Gălan, care a luat la pas centrul istoric și a ridicat în picioare turiștii de la terase. Miercuri și joi, de la orele 16:00, este rândul celebrei Fanfare din Cozmești că facă spectacol în zona pietonală din centrul Sibiului. Ei vor fi urmați de trupele Peste pădure, miercuri, la Sala Thalia de la ora 21:00, și Trei parale, joi de la orele 20:00 în Piaţa Mică și 21:00 la Sala Thalia. Trei parale sunt celebri pentru folosirea instrumentelor vechi aproape dispărute în mediul tradiţional: diverse fluiere, cobza, viola, drâmba, diverse instrumente de percuţie (toba, vuva, daireaua). Vineri se anunță o zi plină pentru iubitorii de muzică bună. Fanfara lui Crăciun promite să vă facă să dansați în Piața Mare, iar trupele Blue Nipple Boy și Roots Revival vă așteaptă în Piața Mică și la Thalia, începând cu orele 19:00. În încheierea Astra Film Festival 2015 Taraful din Clejani vrea să vadă tot Sibiul petrecând în Piața Mică. Concertul lor va începe duminică, de la ora 19:00.

Marți – 6 octombrie, în a doua zi de festival sibienii și turiștii sosiți special pentru Astra Film Festival au văzut zeci de filme, de la scânteia care a generat căderea comunismului în Ungaria și Germania de Est (1989, de Erzsebet Racz, Sala Thalia), până la o selecție de filme clasice unite în programul Neorealism și New Realism (Cintia Gil, DOCLISBOA, Habitus). De mare succes s-a bucurat și discuția despre caricaturiști (Dan Perjovschi, Astra Film Cinema) sau concertele care au răsunat în tot centrul istoric. AFF 2015 reconfirmă statutul de vitrină mondială a filmului de non-ficțiune.

Video jurnalul celei de-a doua zi: www.youtube.com/watch?v=ODoQgy-jLLQ

Astra Film Festival 2015, Festivalul Internațional de Cinema de la Sibiu este organizat de Astra Film – CNM Astra și Fundația Astra Film.

Cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, Ministerul Culturii, Centrul Național al Cinematografiei, Uniunii Europene – prin programul Creative Europe – Media

Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu
În colaborare cu Universitatea Lucian Blaga
Partener principal: Institutul Cultural Român

Parteneri: Consulatul Republicii Federale Germania, Ambasada Spaniei, Ambasada Elveției, Centrul Ceh, Cinelabs România, UCIN, Shopping City Sibiu

Sponsori: Construcții SA Sibiu, Takata, HBO, Marquardt
Mașina festivalului: Autohaus Huber
Parteneri media: HBO, HotNews, Revista 22, Decât O Revistă, Dilema Veche, Cațavencii, Cotidianul, Zile și Nopți, Film New Europe, Cineuropa, Magic FM, Radio România Cultural, Radio România Actualități, Radio Cluj, Radio Antena Sibiului, Radio Târgu Mureș, RFI România, LiterNet, CinemaRX, Port.ro, Cinemagia, CineFan, Sub25, All About Romanian Cinema, Think Outside the Box, Cooperativa Urbană, ÎnFestival, Tribuna, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Ora de Sibiu

Astra Film Festival 2015 se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.