“Povești din patria mea” cu tineri și vârstnici din România și Portugalia

0
Asociația Colors vă invită în data de 16 mai, de la ora 16, la Centrul de Activități Colors, din str. Mircea cel Bătrân nr. 4 la evenimentul ocazionat de lansarea broșurii “Povești din patria mea”, din cadrul proiectului  “Memorias de minha terra”, defășurat în parteneriat cu YUPI Famalicao, Portugalia.
“Amintiri din patria mea” (Memorias de minha terra) este o inițiativă de tineret transnațională, care a facilitate contactul între generații (tineri și vârstnici) și culturi (română și portugheză), crescând totodată voluntariatul în rândul tinerilor, ca o oportunitate pentru auto-dezvoltare și dobândire a unor noi competențe.

banner yupi 2

În timpul proiectului două grupuri de tineri au pregătit diferite activități de timp liber pentru seniorii din zonele
Famalicao și Brașov. Ei avut totodată ocazia să afle poveștile de odinioară ale seniorilor, din discuții purtate atât la activități, cât și acasă la aceștia. O parte dintre aceste povești au fost strânse într-o broșură, în care se regăsesc și poze ale seniorilor în diferite ipostaze, realizate chiar de voluntari.
În cadrul evenimentului care va avea loc la Centrul de Activități Colors veți cunoaște 6 povești de viață de la 6 seniori din Brașov, implicați în proiectul nostru, ca o reamintire a faptului că viața este frumoasă și plină de culori la orice vârstă.
Un eveniment similar a avut loc la începutul lunii aprilie, în zona Famalicao, reprezentând o conferință care a adus laolaltă voluntari, seniori și parteneri din comunitate, precum și poveștile lor, la el luând parte și un grup de 5 voluntari Colors din Brașov.
„Amintiri din patria mea” este un proiect finanțat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Tineret în Acțiune, Acțiunea 1.2 Inițiative Transnaționale de Tineret.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează