Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Povești din patria mea” cu tineri și vârstnici din România și Portugalia

0
Asociația Colors vă invită în data de 16 mai, de la ora 16, la Centrul de Activități Colors, din str. Mircea cel Bătrân nr. 4 la evenimentul ocazionat de lansarea broșurii “Povești din patria mea”, din cadrul proiectului  “Memorias de minha terra”, defășurat în parteneriat cu YUPI Famalicao, Portugalia.
“Amintiri din patria mea” (Memorias de minha terra) este o inițiativă de tineret transnațională, care a facilitate contactul între generații (tineri și vârstnici) și culturi (română și portugheză), crescând totodată voluntariatul în rândul tinerilor, ca o oportunitate pentru auto-dezvoltare și dobândire a unor noi competențe.

banner yupi 2

În timpul proiectului două grupuri de tineri au pregătit diferite activități de timp liber pentru seniorii din zonele
Famalicao și Brașov. Ei avut totodată ocazia să afle poveștile de odinioară ale seniorilor, din discuții purtate atât la activități, cât și acasă la aceștia. O parte dintre aceste povești au fost strânse într-o broșură, în care se regăsesc și poze ale seniorilor în diferite ipostaze, realizate chiar de voluntari.
În cadrul evenimentului care va avea loc la Centrul de Activități Colors veți cunoaște 6 povești de viață de la 6 seniori din Brașov, implicați în proiectul nostru, ca o reamintire a faptului că viața este frumoasă și plină de culori la orice vârstă.
Un eveniment similar a avut loc la începutul lunii aprilie, în zona Famalicao, reprezentând o conferință care a adus laolaltă voluntari, seniori și parteneri din comunitate, precum și poveștile lor, la el luând parte și un grup de 5 voluntari Colors din Brașov.
„Amintiri din patria mea” este un proiect finanțat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Tineret în Acțiune, Acțiunea 1.2 Inițiative Transnaționale de Tineret.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.