Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Porsche Engineering vrea să-și tripleze numărul de angajați de la Cluj anul acesta

0

Planuri de creștere a serviciilor de dezvoltare software și noi funcții digitale

Porsche Engineering România și-a atins primul obiectiv de recrutare

Stuttgart/Cluj-Napoca. Început de an promitățor: Porsche Engineering România, cea mai tânără subsidiară a Porsche Engineering Group GmbH, și-a atins primul obiectiv de recrutare, de 20 de angajați. Anul acesta, compania își propune să extindă și mai mult subsidiara sa locală, ducând, în același timp, parteneriatul cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca la următorul nivel, prin lansarea programului de Masterat în inginerie auto.

Porsche Engineering / Portraits Geschäftsleitung in Weissach am 27.03.,2015 | zuständig: Nadine Guhl | Foto: Jörg Eberl | www.eberl-photo.de

Porsche Engineering / Portraits Geschäftsleitung in Weissach am 27.03.,2015 | zuständig: Nadine Guhl | Foto: Jörg Eberl | www.eberl-photo.de

„Suntem bucuroși că am reușit să ne atingem primul obiectiv de recrutare și să ne extindem echipa din Cluj-Napoca, ajungând la 21 de angajați”, declară Malte Radmann, Managing Director Porsche Engineering Group GmbH. „Acum, după ce am pus bazele echipei noastre din România, avem planuri mari și ne dorim să păstrăm același ritm de creștere. Până la sfârșitul acestui an, ne propunem să avem o echipă solidă, de peste 70 de angajați, la subsidiara noastră din Cluj-Napoca.”

Cu echipa actuală de 21 de ingineri, Porsche Engineering intenționează să crească în continuare serviciile sale de dezvoltare software, în conformitate cu strategia globală Porsche de creștere pe partea de digitalizare, cu scopul de a transforma peisajul digitalizării auto și al mobilității electrice. Acest lucru poate fi realizat numai prin reunirea, sub un sigur acoperiș, a celor mai buni experți software și ingineri mecatronici și prin crearea unui mediu de lucru remarcabil, unde inovația, creativitatea și deschiderea către idei noi sunt încurajate și apreciate.

Echipa Porsche Engineering România include atât ingineri cu experiență, cât și absolvenți specializați în inginerie auto. Candidații eligibili trebuie să fi absolvit o facultate de inginerie auto sau software și / sau să aibă experiență în dezvoltarea de software, testare sau inginerie auto. Aceștia trebuie să vorbească fluent limba engleză, în timp ce cunoașterea limbii germane reprezintă un avantaj.

Încă de când s-a stabilit în România, Porsche Engineering a inclus educația academică în strategia sa de creștere sustenabilă. Numai în 2016, Porsche Engineering România a acordat 15 burse celor mai buni studenți de la specializarea Inginerie Auto de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, cu scopul de a sprijini excelența academică și de a încuraja tinerii talentați să urmeze o carieră în acest domeniu după absolvire. Anul acesta, compania va acorda alte 25 de burse studenților cu cele mai bune rezultate din programele de licență și masterat ale UTCN.

În 2017, Porsche Engineering România duce parteneriatul său cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca la următorul nivel, prin lansarea nou program de Masterat, dedicat tuturor celor interesați de o carieră în domeniul ingineriei auto. La momentul actual, compania pregătește curriculum-ul, în colaborare cu profesorii Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

„Creșterea sustenabilă și investițiile în educație sunt principalele două direcții strategice pe termen lung”, spune Marius Mihailovici, Director General Porsche Engineering România. „Anul acesta, ne propunem să ne consolidăm prezența pe piața românească, prin extinderea echipei noastre de dezvoltare software. De asemenea, suntem conștienți de faptul că studenții de top de astăzi sunt inginerii de succes de mâine, cei care vor schimba modul în care ne conducem mașinile în viitor. Prin urmare, vom continua să le sprijinim realizările cu burse, să organizăm seminarii și cursuri în universități și, începând din această toamnă, vom lansa un program complet nou de Masterat în inginerie auto.”

Porsche Engineering România este parte integrantă a rețelei globale Porsche Engineering, cu subsidiare în Weissach, Bietigheim-Bissingen, Wolfsburg, Leipzig (Germania), Praga (Republica Cehă), Shanghai (China) și Nardò (Italia). Biroul din Cluj-Napoca este specializat în dezvoltarea de software și funcții digitale noi pentru industria auto, cu accent pe digitalizare și soluții de mobilitate electrică.

Despre Porsche Engineering

Porsche Engineering Group GmbH, cu sediul central în Weissach, este un furnizor de servicii premium de inginerie pentru industria auto, pentru industria de componente auto și alte sectoare. Compania este deținută integral de producătorul de automobile sport Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, din Stuttgart. Astfel, Porsche Engineering combină natura unei companii de dimensiuni medii, perfect conectate, din sud-vestul Germaniei, cu experiența globală a unui producător de automobile sport de succes. Inginerii Porsche dezvoltă o gamă variată de soluții pentru clienții companiei – de la crearea componentelor propriu-zise și conceperea designului pentru module complexe, până la planificarea și implementarea de proiecte complete, inclusiv managementul demarării producției. Centrul tehnic din Nardò, din sudul Italiei, parte a Porsche din 2012, oferă atât companiei, cât și clienților săi, posibilități extinse de testare și verificare. Serviciile de inginerie pentru clienții externi reprezintă o parte importantă a identității Porsche, însă acest aspect este mai puțin cunoscut publicului larg. Asta pentru că Porsche Engineering își desfășoară activitatea conform unei politici de strictă confidențialitate, asigurându-se, astfel, că strategiile de produs și identitățile de brand ale clienților săi sunt mereu în siguranță.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.