Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Platforma civică Aresel va organiza un protest pașnic în fața Primăriei Municipiului Târgu Mureș. Această acțiune vine ca urmare a declarațiilor discriminatorii și rasiste

0

Aresel! Ajunge! Protest la Târgu Mureș

Mobilizare civică la Târgu Mureș în urma declarațiilor rasiste și discriminatorii ale primarului Dorin Florea

Vineri, 17 ianuarie 2020, începând cu orele 14:00, Platforma civică Aresel va organiza un protest pașnic în fața Primăriei Municipiului Târgu Mureș. Această acțiune vine ca urmare a declarațiilor discriminatorii și rasiste făcute de primarul Dorin Florea la adresa persoanelor de etnie romă și a persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile și defavorizate.

Credem că este de datoria noastră, ca societate, să fim solidari în amendarea unor astfel de derapaje periculoase ale aleșilor. Îngrijorarea noastră este cu atât mai justificată cu cât un astfel de discurs incită la ură de clasă și de rasă. Primarul Dorin Florea nu numai că își arată disprețul față de persoanele care fac parte din grupuri vulnerabile și defavorizate („săraci” și „țigani”), dar propune cu nonșalanță politici publice de control al vieții intime/private și de purificare socială, inspirate de doctrina și politicile naziste. Domnul Dorin Florea uită că a fost ales de comunitate pentru își ajuta electoratul, nu pentru a-l denigra și a-l desconsidera. 

Vrem să îl întrebăm pe domnul primar care este tratamentul cel mai eficient pentru durerile în fund, căci am înțeles că suferă și dumnealui de această maladie și sperăm să fie unul ieftin și la îndemână, pentru că nu toți ne permitem. Îi vom cere să ne spună care sunt procedurile și să aprobe: când și cum să facem dragoste, cum să ne legăm șireturile, cum să ne ștergem la nas, cum, cât și când să mâncăm, cât să bem și când și de ce să îl votăm” a declarat Ciprian Necula de la Platforma Aresel. 

Îi mai cerem domnului Dorin Florea să își ceară public iertare atât comunităților de romi, cât și tuturor cetățenilor pentru declarațiile sale rasiste și eugeniste din ultimele zile și, de asemenea, demisia din funcția de primar al Municipiului Târgu Mureș.

Primăria a fost notificată în data de 15 ianuarie cu privire la desfășurarea acestei acțiuni de protest. În spiritul democratic și ca dovadă că își sprijină cetățenii, conform obligațiilor legale privind adunările publice, sperăm ca instituția să coopereze la buna desfășurare a protestului.

Sunt așteptați peste 1000 de oameni din comunitățile de romi din Târgu Mureș, și activiști și membri ai asociațiilor și ONG-urilor civice și pe probleme de drepturile omului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.