Planul de Dezvoltarea Urbană de la Cluj

0

La Cluj au prioritate Parcul Central, clădirea veche a Cazinoului şi reabilitarea liniei de tramvai. În urmă cu puţin timp la Cluj a fost agreat Planul Integrat pentru Dezvoltarea Urbană cu priorităti până în 2011.
cluj„Municipiul a stabilit care vor fi proiectele promovate prin intermediul Planului Integrat pentru Dezvoltarea Urbană. Ieri s-a încheiat seria de dezbateri “metropolitane”. După seria dezbaterilor la care au fost invitaţi reprezentanţii  comunelor ce au aderat la Asociaţia Zona Metropolitană, au fost definitivate şi primele proiecte ce vor fi incluse în Planul Integrat pentru Dezvoltarea Urbană (PIDU). Până în 2011, acestea vor fi promovate pentru a fi realizate, urmând ca ulterior PIDU să fie actualizat, conform noilor programe de finanţare. Edilul Sorin Apostu a susţinut că primarii au înţeles că scopul asociaţiei este unul de coeziune şi nicidecum de concurenţă între unităţile administrativ-teritoriale.”

Alături de investiţii importante în infrastructură în localităţile din zona Clujului, s-a discutat şi despre priorităţile de invetiţii pentru Cluj-Napoca. Mai jos este un fragment din articolul publicat de ziarul Ziua de Cluj.

„…în prima fază, muncipiul Cluj-Napoca va promova reabilitarea liniei de tramvai şi extinderea ei, reabilitarea Parcului Central şi a clădirii vechi a Cazinoului, implementarea unui sistem de ticketing pe mijloacele de transport în comun şi realizarea unui sistem integrat de transport în comun pentru comunele adiacente.”

Articolul complet este în ziarul Ziua de Cluj. Am preluat ştirea prin intermediul Ştiri Locale.
(Fotografia este realizată în anul 2008, zona centrală din Cluj-Napoca, Florin Ghindă)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează