Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Planul de Dezvoltarea Urbană de la Cluj

0

La Cluj au prioritate Parcul Central, clădirea veche a Cazinoului şi reabilitarea liniei de tramvai. În urmă cu puţin timp la Cluj a fost agreat Planul Integrat pentru Dezvoltarea Urbană cu priorităti până în 2011.
cluj„Municipiul a stabilit care vor fi proiectele promovate prin intermediul Planului Integrat pentru Dezvoltarea Urbană. Ieri s-a încheiat seria de dezbateri “metropolitane”. După seria dezbaterilor la care au fost invitaţi reprezentanţii  comunelor ce au aderat la Asociaţia Zona Metropolitană, au fost definitivate şi primele proiecte ce vor fi incluse în Planul Integrat pentru Dezvoltarea Urbană (PIDU). Până în 2011, acestea vor fi promovate pentru a fi realizate, urmând ca ulterior PIDU să fie actualizat, conform noilor programe de finanţare. Edilul Sorin Apostu a susţinut că primarii au înţeles că scopul asociaţiei este unul de coeziune şi nicidecum de concurenţă între unităţile administrativ-teritoriale.”

Alături de investiţii importante în infrastructură în localităţile din zona Clujului, s-a discutat şi despre priorităţile de invetiţii pentru Cluj-Napoca. Mai jos este un fragment din articolul publicat de ziarul Ziua de Cluj.

„…în prima fază, muncipiul Cluj-Napoca va promova reabilitarea liniei de tramvai şi extinderea ei, reabilitarea Parcului Central şi a clădirii vechi a Cazinoului, implementarea unui sistem de ticketing pe mijloacele de transport în comun şi realizarea unui sistem integrat de transport în comun pentru comunele adiacente.”

Articolul complet este în ziarul Ziua de Cluj. Am preluat ştirea prin intermediul Ştiri Locale.
(Fotografia este realizată în anul 2008, zona centrală din Cluj-Napoca, Florin Ghindă)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.