Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Plantează în România – rezultate ediția 2017

0

În data de 1 aprilie a avut loc a doua ediție a proiectului Plantează în România, inițiat de Asociația Creștem România Împreună, în parteneriat cu Mitropolia Ardealului, Prefectura Brașov, Prefectura Sibiu.

unnamed
La acest eveniment au participat peste 3500 de voluntari,  primării, ocoale și direcții silvice din 3 județe Acțiunea s-a concentrat  în principal pe județele Brașov și Sibiu, unde au avut loc atât plantări în șantiere forestiere (Beclean, Șercaia, Mediaș, Turnu Roșu), plantări urbane (Făgăraș, Victoria, Sibiu, Apața, Cața, Budila, Prejmer, Bârghiș, Blăjel). De asemenea, Iașiul, Deva și Brănești, jud. Ilfov au fost parte din acest proiect.
Un rezultat notabil, este reprezentat de faptul că în data de 1 aprilie 2017, societatea românească, prin voluntarii săi a plantat într-o zi, peste 100.000 de puieți. Acest lucru face ca Plantează în România să continue să fie cel mai amplu proiect civic de plantări din România.
Anunțăm pe această cale că în această săptămână au loc noi acțiuni de plantare, în curtea a 15 școli din județul Brașov, grație acordului de parteneriat pe care asociația îl are cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov, plantând un număr de peste 1000 de puieți. Trebuie specificat faptul că în acțiunile din curtea școlii se plantează exclusiv arbuști și pomi fructiferi, dând o dimensiune funcțională unui spațiu actualmente estetic. Preconizăm că la finele acestor acțiuni de primăvară, peste 4000 de voluntari vor participa la acțiuni și vor fi plantați în jur de 120.000 de puieți.
Considerăm faptul că această ediție a fost una de succes, în condițiile în care unul dintre obiectivele acestui proiect a fost atins, și anume acela de a face acțiuni de plantat împreună cu oamenii aparținând localităților pe raza cărora s-au efectuat plantări. Adică de atitudine și implicare civică.

Pentru detalii despre viitoarele acțiuni, accesați site-ul www.planteazainromania.ro și urmăriți pagina de facebook Plantează în România.

În cadrul ediției 2017, asociația a lansat o platformă electronică de voluntari care are la bază conceptul de QR code, prin intermediul căruia orice voluntar care se înregistrează prin intermediul site-ului, primește automat un astfel de QR code. Acesta se scanează cu ajutorul unui smartphone la acțiunea pentru care a optat, în momentul scanului în baza de date intrând un număr de puncte de voluntariat. De asemenea, ulterior certificatele de volutnar se vor genera în baza analizei prezenței voluntarilor la acțiuni. Urmând această procedură, asociația va demara o serie de proiecte în care va pune accentul pe punctele de voluntariat, astfel încât la sfârșitul anului să putem avea o bază de date de voluntari implicați, orientați către fapte.
Parteneri și colaboratori: Asociația Creștem România Împreună (organizatori), Asociația Tinerii din Ziua de Azi, Asociația Carpamont, Clubul Montan Cocoșul de munte. De asemenea, între colaboratorii noștri enumerăm: Direcția Silvică Ilfov, Direcția Silvică Brașov, Direcția silvică Iași, Ocolul Silvic Brănești. Primăriile partenere sunt: Apața, jud. Brașov, Beclean, jud. Brașov, Budila, jud. Brașov, Cața, jud. Brașov, Făgăraș, jud. Brașov, Prejmer, jud. Brașov, Șercaia, jud. Brașov, Victoria, jud. Brașov, Blăjel jud Sibiu,           Bârghiș jud Sibiu, Loamneș jud Sibiu, Mediaș jud Sibiu, Sibiu, jud. Sibiu, Iași, jud. Iași, Deva, jud. Hunedoara
Sponsori: Silva Periland (puieți), Yurta (puieți), SC Elmas SRL,  Tramar SA (transport), Siemens CT, Amann Romania, Segros, G2 Travel Romania, Smarloft, Premium Aerotec, Stafftemp Romania, ImportDirect.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.